Силно главоболие, гадене, световъртеж и непоносимост към светлина и шум.

...
Силно главоболие, гадене, световъртеж и непоносимост към светлина и шум.
Коментари Харесай

Седем съвета за бързо облекчаване на мигрената

Силно главоболие, гадене, световъртеж и нетърпимост към светлина и звук. Тези, които страдат от мигрена, знаят какво значи това. Болката продължава дълго и се отстранява по-трудно. Ето 7 съвета съвета за бързо облекчение на мигрената:

1. Леден компрес

Според лекарите ледът има успокояващо влияние върху болката. Може да си сложите мразовит компрес на главата, китките, врата и мигновено ще почувствате облекчение. Може да употребявате и забрадка, намокрена в ледена вода.

2. Лавандула

Маслото от лавандула се ползва при всички форми на главоболие , бодърствуване, стрес и отмалялост. Може да е във форма, предопределена за поемане или като разтвор за локално приложение.

Хората, които си вършат инхалации с лавандула при мигренозен припадък, получават облекчение на признаците.
 мигрена ThinkStock/Getty Images-->
3. Ментово масло

Ментовото масло може да потисне даже най-силното главоболие. Ментолът инхибира мускулната контракция и подтиква кръвообращението, което в последна сметка стопира и болката в главата.

Масажирайте с ментово масло слепоочията и тила си, с цел да облекчите болката. Този способ е удобен и при положения на отмалялост, напрежение, стрес.

4. Джинджифил

Учените настояват, че джинджифилът облекчава болката от мигрена. В подобаващ съд смесете изсъхнал джинджифил с малко вода. Разбъркайте добре съставките до приемане на гладка паста . Нанесете сместа върху челото с леки и масажиращи придвижвания. Оставете лечебното средство да подейства за няколко минути, след което го отмийте с топла вода.

Чаят от джинджифил пък има потвърдено незабравим резултат при главоболието като цяло.
 мигрена ThinkStock/Getty Images
5. Йога

Йогата е антична техника, която се употребява за лекуване на най-различни заболявания. Според откривателите практикуването на главните положения в йогата оказват помощ за облекчаването и даже предотвратяването на мигренозните пристъпи.

6. Масаж

Масажът на основния тилен нерв, зоната в основата на тила , понижава болката при мигрена. Изследване измежду хора, страдащи от мигрена, демонстрира, че лечението с масаж понижава пристъпите и успокоява болката.

7. Магнезий

Недостигът на магнезий в организма може да бъде причина за главоболие или мигрена. Редовният банкет на магнезий понижава честотата на мигренозните пристъпи с повече от 40%. Източници на магнезий са: бадеми , сусам, слънчогледови семки , фъстъчено масло, овесени ядки, яйца и мляко.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР