Силният вятър в морската столица събори много рекламни табели, кошчета

...
Силният вятър в морската столица събори много рекламни табели, кошчета
Коментари Харесай

Силният вятър събори рекламни пана, контейнери за отпадъци и клони във Варна

Силният вятър в морската столица събори доста рекламни табели, кошчета за отпадък и клони, видя кореспондент на Moreto.net.

Поривите напразно са от 12 до 22 м/с.

Сигнали за паднали дървета, пана, клони и светофарна уредба край кв. „ Виница “, както и за провиснали кабели на мобилни оператори са постъпили при дежурния в Община Варна през нощта, поради мощния вятър. Сформирани са групи, които работят на терен, оповестиха от отдел „ Дейности по отбрана на популацията “. Няма обитаеми места без ток. Дежурни екипи във всички региони наблюдават положението на пътните настилки, които са обработени против заледявания, оповестиха от дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология „ жълт код “ е разгласен в 13 области от източната част на страната, измежду които и Варна. По Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад, който по здрач ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 0°-3°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

По-рано от МВР-Варна изпратиха препоръки за сигурност при такова време.

Правила за безвредно държание при мощен вятър

Ако сте вкъщи при възникването на извънредно мощен вятър, е добре да изключите тока и газта. Вратите и прозорците би трябвало да бъдат добре затворени, а от первазите да бъдат отстранени всички неукрепени предмети /саксии, декорация и др./.

Не бива да оставате навън за дълго време поради заплаха от падащи предмети от заобикалящите ви здания.

Силните ветрове засягат най-често покривните структури и горните етажи - преценете и, в случай че е належащо, използвайте за леговище приземните етажи и мазето на постройката.

Ако сте надалеч от вкъщи, заслон може да намерите в публични постройка и в подлези.

Когато сте на път, добре е да спрете автомобила си навън място, надалеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси.

Ако сте отвън транспортно средство, потърсете ниските места в региона, където да изчакате прекосяването на заплахата. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР