Силният снеговалеж днес остави без ток десетки населени места и

...
Силният снеговалеж днес остави без ток десетки населени места и
Коментари Харесай

След падналия сняг: Затворени пътища и населени места без ток

Силният снеговалеж през днешния ден остави без ток десетки обитаеми места и наложи ограничавания на някои от пътищата в страната.

В област Хасков 13 обитаеми места останаха без ток. От тях 11 са в община Ивайловград и две - в община Стамболово, където следобяд са зародили повреди, които са прекъснали зареждането на осем села.

Възстановено е подаването на електричествотото в седем села в община Минерални бани и едно в община Хасково.
 Българска телеграфна агенция
Към 14:00 часа през днешния ден в областта без ток бяха 11 обитаеми места.

В Ловешка област седем обитаеми места са без електрозахранване. Заради повреди без ток са село Стефаново в община Ловеч, Априлци, както и троянските села Черни Осъм, Терзийско, Шипково, Бели Осъм, Балабанско.

Затворен е пътят Шипково – Рибарица заради паднали дървета, които не разрешават да се извърши снегопочистване.

От вчера е затворен за всички моторни транспортни средства и Троянският проход.

30 см е на снежната завивка на прохода Шипка. Снегът не е спирал повече от 20 часа. Температурите са под нулата, има мощен, на моменти плевел вятър.
 БГНЕС
Пътното платно е почистено и опесъчено. 10 профилирани машини са в непрестанен режим на работа. Проходът „ Шипка ” е отворен за придвижване все още, само че при зимни условия.

По-рано кметът на София Васил Терзиев заяви, че пътищата към Витоша са проходими и обработени за коли с вериги, а рейсовете до планината сега не се движат. 

Екипите са премахнали 11 паднали и рискови дървета. 
 БГНЕС
Терзиев уточни, че в момента 145 снегорина са в подготвеност из София. Със започването на снеговалежа, още от нощес започнаха обработки в София в регионите Витоша, Овча купел, Панчарево, Банкя и Южната дъга, където снеговалежът беше по-силен. Там са обработени трасетата на градския превоз, стръмни сектори и мостове, както и Южната дъга. Кметът добави, че поради предстоящото намаляване на температурите през нощта, ще се извършват обработки против замръзване, където има нужда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР