Силните бури, обхванали Гърция този уикенд, отнеха още една жертва,

...
Силните бури, обхванали Гърция този уикенд, отнеха още една жертва,
Коментари Харесай

Ураганът Янос взе и трета жертва в Гърция

Силните стихии, обхванали Гърция този уикенд, лишиха още една жертва, оповестяват ДПА.

Тази заран пожарна команда в региона Тесалия е разкрила край град Кардица тялото на 62-годишен мъж в руините на дома му. Жертвите на неприятното време станаха три - през вчерашния ден в наводнена къща в село покрай Фарсала беше намерено тялото на стара жена, а по-късно бе открит и 63-годишен пастир, който се е удавил в придошлите води.

Противопожарните служби оповестиха, че има изчезнали или блокирани в домовете си хора. Средиземноморският циклон „ Янос” и различен циклон в северната част на Егейско море предизвикаха големи вреди в доста области на Гърция от петък насам, като наводниха улици и домове, изкорениха дървета, провокираха спирания на тока. Снощи циклонът е достигнал до остров Крит, където проливните дъждове са наводнили улици и здания.

Според специалисти, в региона на Кардица са наводнени към 5 000 къщи. Премиерът Кириакос Мицотакис, който възнамерява да посети региона на Кардица в околните дни, сподели, че държавното управление ще обезпечи икономическа помощ за засегнатите от бурите региони.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР