Силни ветрове и големи вълни отблъснаха курортистите от родното Черноморие,

...
Силни ветрове и големи вълни отблъснаха курортистите от родното Черноморие,
Коментари Харесай

Забравете за плаж до края на август! Бурно море и опасни течения по Черноморието ни

Силни ветрове и огромни талази отблъснаха курортистите от родното Черноморие, написа " Флагман ".

Плажовете не престават да пустеят, а наклонността е това да продължи до края на август, а по-късно нещата да се възстановяват на всички места. Така че, отпишете морето през август, в случай че сте възнамерявали такова, просто няма да става за нищо.

Затова - наблегнете на септемврийската отмора по нашите морски ширини. До през вчерашния ден водната маса се бунтуваше най-вече на юг, където " затвориха " плажовете, а аленият байрак гордо се вееше на всички места от избавителните вишки. Е, през днешния ден нещата са такива и на север, където огромни талази заливат плажните линии, а хората избират да намерят различен тип занимания, вместо да седят на пясъка и да се чудят дали ще ги залее някоя вълна или не.

Разбира се, заведенията на плажа също понасят сериозен удар, защото също са празни, надявайки се на визити в късните часове на деня.

Има места, на които до преди дни нямаше обособени избавителни постове, само че в този момент към този момент ги има и тях - заради обясними аргументи. По един човек стои на своя пост, най-вече в ролята на пазач, за де предотврати някое идиотско скимване на един или група смелчаги. Поне в работно време - от 8:00 до 18:00.

Може и да става за плаж някъде, само че мощният вятър и оскъдното слънце, което мъчно си пробива път през гъстите облаци, надвиснали над родното Черноморие, в допълнение поставят " ръчна спирачка " на летовниците. От през днешния ден на никое място не позволяват и на кайтсърфистите да се любуват напразно и вълните.

Местни поданици коментират, че наклонността е след 5 август вятърът да се обръща и това да е едни от аргументите морето да не става за къпане и да е прекомерно бурно, написа Лупа. Затова поучават да се върви из курортите ни през юни, юли и септември.

" Просто пари напразно ", споделя Георги Киндеров - локален избавител, който от дълги години бди за реда на плажа. Той обърна внимание и на мъртвото неспокойствие, което е доста особено за тази част от сезона.

" За да няма тълкования и спекулации с изрече - това, което следим от неделя насам, е ветрова вълна с висок бал и мощ! След като падне ветровата вълна и морето видимо се укроти и утихне, силата от нея остава под водата със същата мощ и интензитет до цялостното му притихване!

Тогава точно е мъртвото неспокойствие и заплахата за плажуващите е огромна, тъй като видимо спокойното море без неспокойствие от горната страна и очевидно за нас, може да те завлече за секунди.

Обикновено е нужно от три до пет дни със мощна ветрова вълна, с цел да се образува по този начин нареченото мъртво неспокойствие, което нормално продължава към 2-3 дни. Бъдете деликатни и умни, просто е ", поучава Жоро.

Във вторник на много плажове в страната беше невероятно да се стои умерено - дали поради вятъра, дали поради огромните талази, които връхлитат пясъка.

Варна, Шабла, Бяла, Обзор, Слънчев бряг и Свети Влас също се разпалиха и започнаха да вършат компания на Равда, Несебър, " Хармани " и Централният плаж в Созопол, Бургас, Поморие, Лозенец, Силистар, Черноморец, Крайморие, Синеморец, Атия и т.н.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР