Силни тътени от боеве продължават да държат в напрежение сирийската

...
Силни тътени от боеве продължават да държат в напрежение сирийската
Коментари Харесай

Ожесточени боеве тресат източен Дамаск: Сирийската армия яко подхвана терористите

Силни тътени от боеве не престават да държат в напрежение сирийската столица, защото държавни войски организират огромна военна интервенция срещу терористите в североизточните покрайнини на Дамаск, заяви организация САНА. Върху позициите на джихадистите в руините на предградията Джобар и Айн Тарма не престават да се сипят тежки артилерийски удари, защото сирийската войска се пробва да овладее от ден на ден територии в тези два бастиона на ИД.

През миналата нощ над 30 сирийски самоделни 300-милиметрови ракети от клас „ земя-земя” и голям брой артилерийски снаряди се взривили на позициите на терористите в регионите на Джобар и Айн Тарма. Този обстрел предшествал офанзивата на сирийската войска.

Съвсем скоро сирийските поделения в Източен Дамаск са усилени с 42-ра бригада от 4-а елитна механизирана дивизия, които към този момент са разположили към този момент са разположили главните си сили в столицата.

Проправителствени източници допускат, че в този момент с помощта на подкреплението армейците могат да открият нов фронт, атакувайки от ненадейно направление. Очаква се да бъде нападнат площад Арфек в западната част на региона Джобар.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР