Силни бури вилняха в Русия и САЩ. Най-малко десет души

...
Силни бури вилняха в Русия и САЩ. Най-малко десет души
Коментари Харесай

След силни бури – жертви в Русия, стотици хиляди без ток в САЩ

Силни стихии вилняха в Русия и Съединени американски щати. Най-малко 10 души починаха, а 76 бяха ранени в Централна Русия, в столицата на Щатите – Вашингтон, над 200 000 семейства останаха без ток, а в Пекин бе издадено предизвестие за рисково време.

Най-малко 10 души починаха, а 76 бяха ранени, при мощни стихии в Централна Русия, съобщи ТАСС, като се базира на министерството на изключителните обстановки.

Опасните метеорологични феномени в Русия бяха съпроводени от ураганни ветрове, изкоренили дървета, и проливни превалявания, прекъснали електрозахранването в стотици селища, отбелязва Ройтерс.

Осем души, измежду които три деца, починаха, а 29 бяха ранени, в къмпинг край езерото Ялчик в република Марий Ел, на повече от 700 километра източно от столицата Москва.

Руското министерство на изключителните обстановки разгласява в обществената мрежа „ Телеграм “ фотоси, на които се виждат съществени вреди по леки коли и палатки и прекършени дървета.

Бурите прекъснаха електроснабдяването на 520 селища, нанесоха вреди по покривите на 41 жилищни здания и седем обекта за даване на обществени услуги и повалиха 550 дървета в осем разнообразни съветски района в Приволжкия федерален окръг, оповестиха още управляващите. Общо близо 100 хиляди души са останали без ток.

Скоростта на поривите напразно е достигала близо 100 километра в час.

етеоролозите предизвестиха, че циклон ще продължи да оказва влияние в Поволжието, където чакат нови проливни дъждове и мощен вятър.

В столицата на Съединени американски щати пък мощна стихия остави без ток над 200 000 семейства във Вашингтон и покрайнините на града, заяви в. „ Вашингтон пост “. Без ток са и поданици на щатите Вирджиния и Мериленд.

В столицата има паднали дървета и развалени жилища. Във федерален окръг Колумбия двама души са потърпевши при рухването на дърво върху колата им. Единият от тях е в тежко положение.

Според Националната метеорологична работа поривите напразно са достигали 37 метра в секунда. Бурята е била придружена от пороен дъжд, осведоми Българска телеграфна агенция.

В същото време в Пекин и други елементи на Северен Китай бе издадено предизвестие за най-висока степен на заплаха поради предстоящи проливни дъждове вследствие на прекосяването на тропическата стихия Доксури, съобщи ДПА.

Вчера метеорологичната работа в китайската столица разгласи червен код за превалявания и посъветва хората в региона да не излизат.

Доксури преди този момент връхлетя крайбрежната китайска провинция Фуцзян като ураган, само че до момента в който се придвижваше към вътрешността на континентален Китай, отслабна до тропическа стихия.

Предупреждения за рисково време са издадени и за прилежащия на Пекин град Тянцзин и за двете северни провинции Хъбей и Шанси.

Китайската държавна информационна организация Синхуа заяви, че прекосяването на Доксури е засегнало над 800 000 души във Фуцзян и е предизвикало стопански вреди там за към 60 милиона $.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР