Силната буря, която донесе бурни ветрове и проливни дъждове в

...
Силната буря, която донесе бурни ветрове и проливни дъждове в
Коментари Харесай

Дете загина при силна буря в щата Калифорния

Силната стихия, която донесе бурни ветрове и проливни дъждове в американския щат Калифорния, аргументи гибелта на едно дете и остави десетки хиляди семейства без електричество, съобщи Ройтерс.

Ненавършилото две години дете е починало, когато дърво паднало върху къща в Оксдентъл , населено място с към 1100 поданици на към 100 км северно от Сан Франциско, оповестиха локални медии. Властите не са дали по-конкретни данни за починалото дете.

По данни на американския уеб страница " Пауъраутидж " (Poweroutage), който следи спиранията в електроснабдяването, повече от 180 000 семейства и компании са осъмнали през днешния ден без електричество , откакто мощните пориви напразно са повалили през нощта електрически стълбове и дървета в целия щат.

Аварийни екипи в Сан Франциско са разчиствали цяла нощ паднали дървета , блокирали пътища, а щатските управляващи в Калифорния приканват популацията да се въздържа от пътувания по време на бурята.

Проливните дъждове са предиздвикали управляващите в региона на Сонома да насочат предизвестия за евакуация към хората, живеещи по поречието на Руската река (Russian river), която се чака да излезе от коритото си по-късно през днешния ден и още веднъж да прелее в неделя. Предупреждения за евакуация са отправени и към жителите на крайбрежни региони като Санта Круз.

Така наречената атмосферна река - тясно, наподобяващо река, въздушно течение в атмосферата от кондензиран мокър въздух, приближаващ от океана, продължава през мощни пориви напразно. Заради бурята по-голямата част от щата е застрашена от наводнения и свлачища, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР