Силите за сигурност са задържали над 1400 души в Русия

...
Силите за сигурност са задържали над 1400 души в Русия
Коментари Харесай

Русия е арестувала близо 1400 души на демонстрации вчера

Силите за сигурност са задържали над 1400 души в Русия в сряда по време на митинги против мобилизацията, оповестиха от правозащитна организация, часове откакто президентът Владимир Путин подреди първия боен набор в Русия след Втората международна война. Арести, надлежно и митинги, е имало в 38 съветски града, съобщи „ Ройтерс “. 

Независимата група за наблюдаване на митингите ОВД-Инфо заяви, че съгласно информацията, която е събрала от 38 съветски града, до късно вечерта са били арестувани повече от 1311 души. Към утринните часове през днешния ден информацията беше за близо 1400 души.

Организацията съобщи, че тези данни включват минимум 502 души в Москва и 524 души в Санкт Петербург, втория по население град в Русия. 51% от всички арестувани са дами, споделя още организацията.

В изказване на формалния представител на съветското вътрешно министерство Ирина Волк, представено от съветските осведомителни организации, се споделя, че служителите на реда са пресекли опитите за образуване на така наречен дребни митинги.

„ В редица райони имаше опити за образуване на неразрешени акции, които събраха извънредно дребен брой участници “, е представена да споделя Волк.

От фрагменти в обществените мрежи обаче виждаме огромни митинги с доста хора.

„ Всички те бяха спрени. А лицата, които нарушиха законите, бяха арестувани и отведени в полицейските ръководства за следствие и определяне на отговорността им. “

Еднопосочните полети от Русия нарастнаха и се разпродадоха бързо в сряда, откакто Путин подреди незабавното привикване на 300 000 резервисти.

„ На 21 септември, след дълго спиране, в цяла Русия още веднъж се организират всеобщи антивоенни манифестации “, написа организацията.

„ От края на февруари, когато съветската войска нахлу в Украйна, Владимир Путин и други високопоставени чиновници неведнъж заявяваха, че ще се организира „ военна интервенция “, без да се афишира готовност. Плановете за бързо завладяване на Украйна се оказват несполучливи и до септември украинските въоръжени сили поемат самодейността и стартират сполучлива атака “, споделя се още в тяхното известие.

„ Антивоенният митинг в Русия не е спирал от 24 февруари насам: до 21 септември преброихме 16 500 ареста, служителите на реда са съставили съвсем четири хиляди административни протокола за публикация, дискредитираща армията, а 245 души са станали обект на наказателни каузи. От дълго време обаче не е имало огромни всеобщи акции. Решението на Путин да активизира хората още веднъж излязоха по улиците, като в доста градове през целия ден се организираха манифестации. Много политически сили приканиха за митинги “, споделят още ОВД-Инфо.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР