Силите, сражаващи се с остатъците от Ислямска държава“ в Сирия,

...
Силите, сражаващи се с остатъците от Ислямска държава“ в Сирия,
Коментари Харесай

Присъединилите се към ИД чужденци са изправени пред почти сигурна смърт в Ракка

Силите, сражаващи се с остатъците от „ Ислямска страна “ в Сирия, са получили негласна директива по какъв начин да постъпват с хилядите чужденци джихадисти, включили се към екстремистката формация, и тя е: убивайте ги на бойното поле, съобщи Асошиейтед прес. При последното си обезверено стълкновение в северния сирийски град Ракка към 300 джихадисти, обградени в и към един стадион и една болница, са спорили дали да се предадат, настояват кюрдски командири на бойните елементи, които доразгромяват остатъците на ИД.

 © Българска телеграфна агенция
Последните дни са били брутални: 75 въздушни удара на съдружните сили за 48 часа и серия от самовзривявания с коли бомби на обезверени джихадисти, елементарно забелязвани на фона на оловно-сивия пейзаж от опустошения на територията, към момента оставаща под контрола на Ислямска страна. Никое държавно управление обществено не е изразило някаква угриженост за ориста на своите жители, напуснали родината си и включили се към армията на джихадистите, участвайки в терористични набези в страната и в чужбина.

Във Франция - страната, потърпевша най-силно от поредност от такива офанзиви, за които отговорност пое ИД, в това число и парижките атентати от 13 ноември 2015 година, министърът на защитата Флоранс Парли бе измежду малцината, изрекли на глас това свое отношение. „ Ако джихадистите загинат в тази борба, мисля, че това, ще е най-хубавият излаз “, сподели тя по радио „ Европа 1 “ предходната седмица.

Такива са заповедите, настояват и американците. „ Нашата задача е да създадем по този начин, че всички задгранични бойци, пристигнали от други страни в Сирия и включили се към ИД, да умрат тук, в Сирия “, сподели Брет Макгърк, основен американски представител в антиджихадистката коалиция, в изявление за основаната в Дубай телевизия „ Ал Аан “. „ Така че, в случай че те са в Ракка, ще умрат тук, в Ракка “, добави той.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР