Силите на САЩ съобщиха, че са унищожили подводен дрон и

...
Силите на САЩ съобщиха, че са унищожили подводен дрон и
Коментари Харесай

САЩ нанесоха удари срещу позиции на хутите в Йемен

Силите на Съединени американски щати оповестиха, че са унищожили подводен дрон и близо 20 балистични ракети при серия от удари против йеменските бунтовници хути, които заплашиха да засилят офанзивите си в Червено море по време на Рамазана, съобщи организация Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) съобщи, че ударите са били осъществени, откакто хутите са изстреляли две ракети към комерсиалния транспортен съд " Пинокио ", благосъстоятелност на Сингапур и плаващ под либерийски байрак.

" Ракетите не попаднаха в кораба и не се оповестява за пострадвания или вреди ", прецизира CENTCOM.

Часове по-късно беше обявено, че американските сили " са направили шест удара за самозащита, при което са унищожили безпилотен подводен транспортен съд и 18 противокорабни ракети в следените от хутите региони на Йемен ".

Хутите поеха отговорност за нападението против " Пинокио ", потвърждавайки, че ракетният удар " е бил прецизен ".

По-рано английската организация за морска сигурност UKMTO заяви, че транспортен съд в региона " е съобщил за тон от детонация " наоколо до него югозападно от йеменското пристанище Салиф и че водените от Съединени американски щати съдружни сили проверяват случая.

В изказването на хутите се споделя още, че " военните интервенции ще бъдат засилени през месеца рамазан ".

От ноември насам подкрепяните от Иран хути, които управляват столицата Сана, атакуват кораби в Червено море, солидаризирайки се с терористите от " Хамас " в Газа.

Нападенията доведоха до увеличение на застрахователните разноски на корабите, плаващи по този основен търговски маршрут, и накараха доста корабни компании да изберат надалеч по-дългия път към южния завършек на Африка.

От януари насам Съединените щати и Англия нанесоха многократни удари по цели на хутите в Йемен в отговор на нападенията, само че дейностите им не възпряха терористите. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР