Силите на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС), предвождани

...
Силите на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС), предвождани
Коментари Харесай

Започна изтеглянето на руските сили от Казахстан

Силите на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС), предвождани от Русия, започнаха през днешния ден изтеглянето си от Казахстан, съобщи Франс прес, като се базира на съветското министерство на защитата.

Силите на военното обединяване, в което членуват Русия и още няколко някогашни руски републики, дойдоха в Казахстан по искане на президента Касъм-Жомарт Токаев, откакто казахстанските управляващи изпитаха усложнения да се оправят с невижданите за централноазиатската страна вълнения, до които се стигна след демонстрации по отношение на повишението на цените на газа.

" Утре ще стартира проведеното евакуиране на миротворческия контингент на ОДКС. Проведох договаряния с ръководителите на съответните страни. Използвайки опцията, бих желал да изразя своята благодарност на командването на контингента за свършената работа в границите на тези няколко дни. Самото наличие на миротворческия контингент на ОДКС в Казахстан, в това число в Алмати, изигра доста значима роля за стабилизирането на обстановката в нашата страна ", сподели през вчерашния ден Токаев.

По думите му това е имало огромно психическо значение за пресичането на експанзията на терористите и бандитите. " Мисията се прави оценка като доста сполучлива. Още един път показвам признателност на сътрудниците си - държавни глави ", акцентира казахстанският президент.

Според пресслужбата на Токаев в хода на съвещанието на оперативния щаб му е било докладвано, че " с помощта на решението му за ориентиране в Алмати на спомагателни сили, в това число от миротворческия контингент на ОДКС, градът е бил избавен и отвоюван от терористите ". 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР