Силите на източнолибийския военен командир Халифа Хафтар съобщиха, че са

...
Силите на източнолибийския военен командир Халифа Хафтар съобщиха, че са
Коментари Харесай

Напрежението между Халифа Хафтар и Турция расте

Силите на източнолибийския боен пълководец Халифа Хафтар оповестиха, че са арестували двама турски жители в североизточния петролен град Адждабия, съобщи Ройтерс, като се базира на тяхно изказване.

Управлението по сигурността в Адждабия, който се намира покрай петролното пристанище Брега, разгласява на уеб страницата си фотоси на двамата турци, за които твърди, че са арестувани, и прикани жителите да оповестяват за всеки турски жител или турска компания, работещи в града.

Според командваната от Хафтар Либийска национална войска (ЛНА) двамата турци са задържани поради поддръжката на Турция за противозаконни въоръжени формирования в Либия, показва ТАСС.

По-рано през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу упрекна поддръжниците на Хафтар, че са арестували шестима турски жители и предизвести, че източнолибийските сили ще станат " законна цел ", в случай че сънародниците му не бъдат неотложно освободени.

Преди това военновъздушните сили на Хафтар унищожиха турски дрон при военната база " Митига " в Триполи, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на военното осведомително поделение на Хафтар във Facebook.

По-рано беше обявено, че е спряно въздушното придвижване на летище " Митига " в либийската столица след въздушен удар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР