Силистренският драматично-куклен преустанови своята репетиционна и игрална дейност за драматичните

...
Силистренският драматично-куклен преустанови своята репетиционна и игрална дейност за драматичните
Коментари Харесай

Театърът в Силистра спря репетициите заради убийствения ток

Силистренският драматично-куклен прекрати своята репетиционна и игрална активност за трагичните представления, като причина за това е дефицитът на средства за електрическа енергия.

В последната година културната институция затваряше порти неколкократно, поради пандемията и генерираните доходи са в пъти по-малко от предходните години, като в това време не са получавали и обещаните от Общината средства за подкрепяне активността на театъра съгласно подписан с министерство на културата контракт, предава БНР.

300% по-висока сметка за разходвана ел. сила е театърът за последния месец. Доста над предстоящото. Това принуждава шефът Златина Станева да приключи подготовките и игралните представления за възрастни. Така готвената за месец март премиера на „ Чудо “ по Иван Радоев се отсрочва за неопределен срок.
свързани новини1927преди 7 часа
Поредно заглавие от репертоара, което остава висящо. Първо поради Covid, в този момент поради непостижими сметки за ток.

Министерството на културата поема с разпореждане разноските за заплати, само че такива, каквито са били към ноември 2020 година. Разликите с нарастването във времето са за сметка на театъра. На всеки продаден билет за куклено зрелище дотацията от страната е 3,50 лв., а за трагично – 3 лв.. Но, когато няма играни спектакли – няма и пари, те са нужни освен за прехрана на материалната база, само че и за креативна активност и слагането на нови заглавия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР