Силистра има изключителен потенциал като туристическа дестинация, смята министърът на

...
Силистра има изключителен потенциал като туристическа дестинация, смята министърът на
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Силистра има изключителен потенциал като туристическа дестинация

Силистра има извънреден капацитет като туристическа дестинация, счита министърът на туризма Николина Ангелкова, която на работна среща в Силистра показа самодейността на Министерство на туризма "Естествено България - 2019 година на вътрешния туризъм ", заяви Българска телеграфна агенция.

"За мен като министър е извънредно значимо да промотираме този капацитет ", съобщи министър Ангелкова, която на следващия ден ще посети "ключови места, свързани с развиването на туризма " в Силистренско. За туристическия капацитет на региона тя даде образец с числа - посетилите региона туристи са се нараснали с 20 на 100 спрямо миналата година. Силистра е покрай летни туристически дестинации като областите Варна и Добрич и "това дава опция да се насочи туристопотокът към този град и край ".

Министър Ангелкова счита за оправдано основаната организация за ръководство на туристическите региони "Дунав " да има изнесен офис в Силистра. Ще има поддръжка и с два плана по оперативната стратегия "Иновации и конкурентноспосбност ".

Николина Ангелкова се срещна с работещи в региона на туризма, културни институти, представители тук-там за настаняване и хранене, работещи по планове, популяризиращи културно-исторически обекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР