Силен взрив разтърси жилищен блок във Варна. На място има

...
Силен взрив разтърси жилищен блок във Варна. На място има
Коментари Харесай

Мощен взрив разтърси жилищен блок

Силен гърмеж раздруса жилищен блок във Варна. На място има пожарни, коли за спешна помощ и полиция.
Инцидентът е станал към 4.20 часа след среднощ в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик ". Апартамент на четвъртия етаж е избит от гърмежа.
90-годишен мъж е в болница с заплаха за живота след гърмеж на газова бутилка
По първични данни на Министерство на вътрешните работи са потърпевши 4 дами и 3 деца, които са вдишали пушек. Откарани са в болница за оказване на здравна помощ, без съществени пострадвания.
Знае се, че жилището обитавал 60-годишен мъж, който живеел на фамилни начала с жена, с която бил в спор.
"Жена ми сподели, че нещо е гръмнало. Погледнахме - целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудя всички хора. После пристигна пожарната ", показа един от живеещите в постройката.
"Беше към 4 часа. Един тропот. Светнах лампата. Поглеждам - на всички места мазилка, дим. От коридора не мога да изляза. В кухнята, в банята. Навсякъде беше смут ", описа различен от жителите на жилищния блок.
„ Бяхме събудени от ужасяващ гърмеж към 4.20 часа. Излязох да видя какво става. Видях голям пожар. Набрах 112, облякох се и пристигнах тук, с цел да видя с какво мога да оказа помощ. И по-късно пристигнаха пожарните. Чули са го гърмежа на към 3 километра. С вишка са изведени един мъж, детето му и жена му”, описа Християн Иванов, който е очевидец на случката.
„ При нас постъпи сигнал за гърмеж. Материалните вреди са съществени. 11 индивида бяха изведени. 7 възрастни и 4 деца. Към момента лекарите споделят, че една жена е с по-висока степен на обгазяване. Има една жена, за която няма изясненост дали е била в постройката или не. Може би не е гърмеж на газова бутилка, защото пожарникарите я смъкнаха и не наподобява тя да е повода за взрива”, изясни кметът на града Иван Портних.
Малко след 7 часа от петия етаж беше свалена и стара жена.
Жителите на блока са изведени. Пожарът е погасен с напъните на 6 екипа от 20 пожарникари и техника. Предстои оглед и изясняване на аргументите за зародилия огън, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР