След като е прекарала по-голямата част от живота си, избягвайки

...
След като е прекарала по-голямата част от живота си, избягвайки
Коментари Харесай

„Лош късмет в любовта“: Фламинго снесе първото си яйце на 70 години

След като е прекарала по-голямата част от живота си, заобикаляйки любовта, 70-годишното фламинго Гертруда най-сетне снася първото си яйце в живота.

(Във видеото може да научите повече за: За първи път: Птици от типа розово фламинго започнаха да строят гнезда у нас)

Тя е част от 62-мата фламинго, които се разхождат из естествения резерват Pensthorpe в Норфолк, Англия, и за разлика от множеството си събратя фламинго не е имала огромен триумф в търсенето на сътрудник - до неотдавна.

„ През целия си живот тя е била много сдържана и е била в края на групата. Но внезапно тази година тя доби убеденост и стартира да флиртува с всички момчета! “ съобщи Бен Маршал, ръководещ шеф на резервата пред ITV News.

Но откакто си " поиграла на терена ", Гертруда в последна сметка се открила с Гил, който е с 33 години по-млад от нея. Явно възрастта в действителност е единствено число, когато си фламинго.

Изглежда, че и това не е попречило на връзката им, защото след интервал на „ флирт “ Гертруда снася първото си яйце.
               

Това е нещо като двойно достижение за фламингото. В дивата природа те нормално живеят единствено към 30-40 години, а още по-рядко се случва да снесат яйце на толкоз преклонна възраст.

„ Средната възраст на фламингото е към 35 години, тъй че е необикновено, че тя към момента е с нас. Това е доказателство за упоритата работа на екипа, че Гертруда освен е здрава и щастлива, само че и съумява да откри обич на своята възраст “, споделя Маршал.

Въпреки това, до момента в който останалите птици скоро ще видят по какъв начин се излюпват дребните фламинго, яйцето на Гертруда не беше открито за плодовито, което значи, че тя няма да стане майка тази година.

Снасянето на едно яйце въпреки всичко е „ удивително достижение “, споделя Маршал.

„ Способността да демонстрира майчински инстинкти на нейната възраст е просто невероятна. Сигурен съм, че Гертруда ще продължи да бъде занимателната вуйна на групата! “ , безапелационен е Маршал.

Гертруда не е единствената птица, която желае да остане в играта и в преклонна възраст. 

Мъдростта на лайсанския албатрос, считан за най-възрастната дива птица в света на 73 години, посрещна пиленце през 2021 година на 70-годишна възраст. За страдание, тя е сполетяна от неприятен шанс и във връзка с любовта, откакто дългогодишният ѝ сътрудник изчезва и се допуска, че е мъртъв.

Очевидно не се задоволява със самотата на остарели години, Мъдрост неотдавна е била видяна да флиртува с евентуални нови сътрудници в дома си в атола Мидуей , въпреки че за разлика от Гертруда не се чака да снесе яйца тази година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР