Силата на одобрението на знаменитости в маркетинга е добре известна.

...
Силата на одобрението на знаменитости в маркетинга е добре известна.
Коментари Харесай

От Джордж Клуни до Ким Кардашиян - 5 марки на знаменитости, които доминират в Google

Силата на утвърждението на звезди в маркетинга е добре известна. Известните личности носят спомагателна осведоменост и доста повишение на доверието. Когато известна персона утвърди артикул, той неотложно притегля вниманието и печели интереса на потребителите. Хората се доверяват и купуват артикули, свързани с обичаните им звезди, което води до по-високи продажби и ангажираност. Но в действителност звездите също могат да усилят и органичните SEO резултати на дадена марка. 
 Знаменитости със лична марка алкохол
Знаменитости със лична марка алкохол

11 персони и техните 11 бутилки

Майкъл Мелен, притежател на организацията за цифров маркетинг SmartSites, изяснява: " Знаменитостите укрепват доверието, връзките и публичността - всички те са сериозни съставни елементи в логаритмите за търсене на Гугъл. " Следователно не би трябвало да е изненада, че компаниите, притежавани от звезди, постоянно преобладават в резултатите от търсенето, като непрекъснато се появяват на първата страница за конкурентни основни думи. А от Hollywood Life подбират и пет от най-ярките образеца и изследват по какъв начин някои звезди са съумели да преобладават в класирането при търсене.

Casamigos на Джордж Клуни си проправя път към върха на Гугъл

Натискайки се сред Don Julio и Espolòn, Casamigos попада в средата на първата страница на Гугъл, в случай че търсим " текила ". Как е стигнала до там? Силни противоположни връзки, като публикация в Yahoo Lifestyle, озаглавена " Джордж Клуни: 19 фотоси, които би трябвало да видите на сърцеразбивача през годините ".

Какво общо имат фотосите на Джордж Клуни от 80-те и 90-те години на предишния век с хубавата текила? Не доста - като се изключи това, че публикацията повърхностно загатва (с комфортна противоположна връзка) Casamigos Tequila на Клуни. А за Гугъл това е повече от задоволително, с цел да заеме първокласно място на първа страница. Наздраве за това.

Aviation Gin наздравици за триумф на първа страница с Райън Рейнолдс

Aviation Gin лети високо, кацайки на първата страница на Гугъл за извънредно конкурентната дума за търсене " джин ". Той даже може да се похвали с включен откъс, показващ лицето на Райън Рейнолдс, макар обстоятелството, че Рейнолдс продава компанията преди няколко години.

Майкъл Мелен изяснява: " Кликванията и преживяването на потребителя на страницата са мощни сигнали за класирането в търсенето на Гугъл. Лицето на Рейнолдс оказва помощ да се получи тракване, а видеоклипът му задържа потребителите там. И двете имат доста мощно въздействие върху класирането в търсенето. "

И по този начин, каква е тайната? Чарът и добре познатото име и лице на Рейнолдс. Лицето му притегля кликванията, а неговите увлекателни видеоклипове притеглят потребителите, повишавайки класирането на Aviation Gin.

Забравихме за Dre? Гугъл не го направи. Beats by Dre господства в класирането при търсене

Dr. Dre оглавяваше класациите в средата на 90-те години. Той го направи още веднъж в средата на 2010 година от Beats By Dre. Придобит от Apple за 3 милиарда $ преди съвсем десетилетие, Beats by Dre продължава да процъфтява с помощта на ранния си SEO триумф. Според SEO софтуера Ahrefs, BeatsByDre.com се радва на над 750 000 гости единствено от органично търсене. Това е впечатляващо за всеки уеб страница, да не приказваме за производител на слушалки.

SKIMS на Ким Кардашиян оформят първата страница за долни дрехи

Малко описи със звезди биха били цялостни без Ким Кардашиян и този не е изключение. Нейната марка Skims.com се радва на над 35 милиона гости от органично търсене всяка година. Skims се подрежда преди всичко за мощно мечтани термини като " долни дрехи " и " оформящо облекло ".

Освен това страницата за калкулатор на размера на сутиена на Skims притегля четвърт милион гости годишно.
 Ким Кардашиян и SKIMS - 16 известни персони, станали част от рекламните ѝ акции
16 звезди в бельото на Ким Кардашиян

Риалити звездата знае по какъв начин да продава

Municipal на Марк Уолбърг: История на триумфа с трафик от търсене за 1 милион $

Стартирала единствено преди пет години, марката за облекло на Марк Уолбърг, Municipal, в този момент генерира над 1 милион $ стойност на трафик от органично търсене всеки месец, съгласно Ahrefs.

Този триумф значително се дължи на статута на Уолбърг като звезда, който притегли публикации от огромни издания като People Magazine, Men " s Health, New York Post и Entrepreneur. Освен това, Municipal се радва на видно място в Wahl Street, документална поредност, продуцирана от една от другите компании на Уолбърг и стриймвана по Max на HBO.

Бъдещето на въздействието на звездите върху класирането при търсене

Тъй като логаритмите на Гугъл не престават да се трансформират, звездите ще продължат ли да оказват такова въздействие върху SEO? Гугъл в действителност ли счита, че Джордж Клуни прави най-хубавата текила? Райън Рейнолдс прави ли джина по-вкусен? И в случай че не Клуни или Рейнолдс, кой е най-хубавият арбитър за добър алкохол?
 От Анджелина Джоли до Ким Кардашиян - най-големите неистини, изричани от звездите
От Анджелина Джоли до Ким Кардашиян - най-големите неистини, изричани от звездите

Употреба на опиати, плагиатство, невярност и още

Едно нещо, което знаем сигурно е, че Гугъл е страховит в насочването на хората към това, което желаят. Така че до момента в който хората демонстрират отзивчивост към звездите, Гугъл също ще го прави.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР