Силата на мантрите е доказана. Това са специални думи, чието

...
Силата на мантрите е доказана. Това са специални думи, чието
Коментари Харесай

Най-силните мантри за късмет и успех + правила за произнасянето им

Силата на мантрите е потвърдена. Това са специфични думи, чието деяние е ориентирано към възстановяване на разнообразни области от живота. Ето две чудесни мантри за шанс.

Мантрата Лакшми

Това антично индийско провидение въплъщава разцвет, триумф, благоденствие, хубост, благосъстояние, благотворителност и миролюбие. Лакшми защищава от беднотия и несгоди, съчувствие към целия живот на Земята. Символът на богинята Лакшми е лотосът, цветето на просветлението и чистотата.

Мантрата звучи по този начин:

ОМ ШРИМ МАХА ЛАКШМИЕ НАМАХА

Преведено от санскрит: Приветствайте великия Лакшми, който подарява разцвет

Четенето на тази мантра ще притегли силата на благоденствие във вашия живот, ще ви помогне да съумеете в бизнеса, ще разкриете благородството и мъдростта, присъщи на вас, както и ще издигнете съзнанието си на по-високо равнище на осъзнаване.

Мантра Шива

Следващата мощна мантра е огромната мантра на Шива или петсричната мантра Агора (мантрата на безстрашието). Шива (буквално преведено значи „ милосърден “, „ добър “) – един от висшите богове на индуизма. Той въплъщава разрушителния и в това време креативен принцип на Вселената. Шива е наименуван основател на звука „ Ом “ и свещения език – санскрит.

Мантрата звучи по този начин:

ОМ НАМАХ ШИВАЯ

Преведено от санскрит: Поклонение на положителното

Тази мантра е една от най-старите и най-важните в индуизма. Той съдържа цялата Вселена под формата на пет детайла, обозначени със срички. Редовното четене на мантрата Шива може да донесе огромно благосъстояние в живота ви.

За разлика от други, петсричната мантра дава на индивида знанието за това, което е постоянно, пречиства мозъка и духа, което води до вътрешна промяна: илюзии, злоба, яд, обезсърчение и лакомия изчезват. Те се заменят с самодоволство, мир, единение със света и разцвет.

Правила за изговаряне на мантра

Четете постоянно мантри. В идеалния случай всеки ден едновременно на деня.

Когато произнасяте мантра, фокусирайте се не върху нейния превод и значение, а върху нейния тон. Насочете духовния си взор във вътрешността, а не на открито.

Не се занимавайте с няколко мантри едновременно – изберете една мантра за себе си и се упражнявайте да я четете. Не би трябвало да има проблем с избора – преминавайки през мантрите, ще усетите коя е „ вашата “.

Седнете или стойте изправени, вдишайте надълбоко и издишайте с корема си. Почувствайте по какъв начин дишането става отмерено и умерено. Решете авансово за себе си какъв брой дълго ще медитирате (в началото са задоволителни 5-15 минути), застанете в комфортна естествена поза.

Започнете постепенно да произнасяте мантрата, като синхронизирате звуците с дъха: част от мантрата е на поемане, част е на издишване. Кажете мантрата на глас (10 пъти), 10 пъти тихо (докато движите устните си), по-късно преминете към умствено четене, без да движите устните си.

Отначало мислите в главата ви ще пречат на фокуса ви върху мантрата, което е напълно естествено за начинаещи. Превключвайте вниманието си всякога към звуците на мантрата и с течение на времето ще ви стане доста по-лесно да се концентрирате върху нея.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР