Сигурността в Черноморския регион обсъдиха представители на военноморските сили на

...
Сигурността в Черноморския регион обсъдиха представители на военноморските сили на
Коментари Харесай

Сигурността в Черноморския регион обсъдиха на международен форум в София

Сигурността в Черноморския район разискаха представители на военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция, Украйна, Франция, Англия, Съединени американски щати и на командванията на НАТО на второто издание на Черноморския конгрес през днешния ден в София.

Основната тематика на проведеното от българските Военноморски сили и Съюзното компонентно командване на НАТО в Неапол (JFC) събитие е морската сигурност в интервал на настоящ въоръжен спор и опциите за решение на зараждащите провокации и проблеми.

„ Развитието на процесите в Черноморския район е основно за евроатлантическата зона. Ние постоянно сме вярвали, че сигурността в Черно море е допустима единствено с груповите старания на НАТО и Европейския съюз и целеустремено способстваме към тези старания “. Това сподели заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска в приветствието си към участниците във форума.

Тя акцентира, че от ден на ден се прави оценка смисъла на Черноморския район за сигурността и се слага фокус върху него, в това число и в стратегическите концепции на Алианса и Европейски Съюз.

„ Само посредством увеличение на съдействието и партньорството сред всички заинтригувани страни можем да се оправим дейно с провокациите и да подсигуряваме сигурността и стабилността на Черноморския район за идващите генерации “, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Той също подчертава върху устрема на страната ни да издигне ролята на сигурността на Черноморския район в дневния ред на НАТО и Европейски Съюз.

„ Ние поддържаме усилването на уговорката на НАТО, водени от разбирането, че източният фланг на Алианса и Черноморският район са значим сегмент от сигурността на евроатлантическото пространство “, сподели адмирал Ефтимов.

„ Сигурността в Черноморския район е световна сигурност. Черно море е район, в който Русия е основала редица замразени спорове “, акцентира адмирал Стюарт Мънч, пълководец на Военноморските сили на Съединени американски щати в Европа и Африка и командващ на Съюзното компонентно командване на НАТО в Неапол (JFC).

Той подчертава върху смисъла на Черноморския район както за развиването на търговията и транспорта на артикули, по този начин и като източна граница на евроатлантическото пространство.

„ Затова сме тук – да работим дружно за отбрана на всеки един съдружник от НАТО, чрез групови дейности и съдействие “, сподели адмирал Мънч.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР