Сигурността ни е застрашена. Случаите на насилие от страна на

...
Сигурността ни е застрашена. Случаите на насилие от страна на
Коментари Харесай

Деян Николов: Няма да позволим мигранти да бият децата ни и да тормозят жените ни… ще искаме да бъдат експулсирани от страната ни

„ Сигурността ни е застрашена. Случаите на принуждение от страна на мигранти към българи се усилват и би трябвало да се вземат незабавни ограничения. ", сподели във видео послание в Facebook общинският консултант Деян Николов, който беше на следващи срещи с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи и с основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Още в петък, когато деца на възраст 14-15 години бяха бити от мигранти на Витошка, а по-късно арестувани от нашата полиция за 3 часова инспекция, се виждаше че нещата в тази посока ескалират. Редно ли е битите да бъдат държани като нарушители и то деца? Тези неприятни случаи изкоментирахме със Столична дирекция на вътрешните работи, надлежно с лицата виновни за даването на нареждания. ", разяснява Деян Николов.

В момента във връзка с въпроса със случката на Витошка тече следствие. Най-вероятно скоро ще бъдат открити лицата, които са направили нападението над българчетата.

„ Много ни интересуваше какво тъкмо считат да създадат от Министерство на вътрешните работи и надлежно от Столична дирекция на вътрешните работи за опазване на сигурността на жителите. Предложенията на „ Възраждане " са за удвояване на полицията, мощно наличие на униформени, в това число пешеходни служители на реда, които да се разхождат във въпросните зони, които знаем, че са по-опасни, в това число обаче и на Витошка, в парковете, във Военна Рампа, в Овча купел, на Лъвов мост и по този начин нататък. Получихме уверението, че всички налични служители на реда на Столична дирекция на вътрешните работи са на терен и се пробват да овладеят обстановката. ", сподели още Николов.

От няколко дни центъра на София се пази от служители на реда с автомати, основно по Витошка.

„ Помолихме за толерантно отношение към самите деца, тъй като не е редно да бъдат респектирани децата ни, които са по 14, 15 и 16 години, единствено тъй като са се събрали, с цел да бранят техни съученички от мигрантите. Получихме уверението на основния секретар, че ще премислят държанието си. Силно се надявам това да се случи. Свикахме изключителна сесия на Столичния общински съвет, на която да бъде прегледан въпросът със сигурността в София. Съответно, сме поискали от ръководителя на Столичния общински съвет да изиска наличието на министъра на вътрешните работи, основния секретар на Министерство на вътрешните работи, шеф сигурност в Столична община, кмета на София, шефа на Столична дирекция на вътрешните работи и по този начин нататък. Всички лица, които би трябвало да бранят софиянци. ", добави Деян Николов.

От „ Възраждане " са предложили и повече видеонаблюдения, по-добра осветеност и надлежно от бюджета на Столична община да се насочат средства към общинска полиция, която да усили щата си, надлежно с новите бройки да се изпратят патрули в тези зони, където обикалят мигрантите.

„ И до момента в който ние се опитваме да защитим българските деца от набезите на пришълците, разбрахме че по-строго отношение от страна на полицията към мигрантите не е елементарно да има, тъй като има доста мощен Неправителствени организации бранш, който ги отбраната, стартира да пищи, да се вършат репортажи, да викат медии. Забележете - има юридически екипи, които се грижат за правата на мигрантите. Но очевидно съгласно тези НПО-та няма никакъв проблем да бият нашите деца. Ще упражним целият политически напън в вярната посока, тъй като всички незаконни мигранти би трябвало да бъдат експулсирани от страната ни, на границата би трябвало да бъде изпратена армията и да опазваме страната си по този начин, както е редно. Европейските правила, европейските политики нас не ни касаят. Това, което се случва в Западна Европа, в западните столици, не можем да допуснем да се случва в София. В последните няколко месеца има тъкмо такива първи проблясъци. Сигналите, които получаваме за непрекъснати провокации от страна на мигранти, които се движат на групички по 5, 10, 15 индивида и предизвикат с държание, със заяждане, тормозят дами ни, се усилват. Няма да позволим такова нещо. ", сподели в умозаключение Николов.

Какво още сподели Деян Николов може да видите тук:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР