Сигурността на системата е гарантирана. Няма притеснения за това, че

...
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката с кампания: Как да намалим сметката за ток

„ Сигурността на системата е обезпечена. Няма терзания за това, че няма да има доставки или че ще останем без ток “, увери зам.-министърът на енергетиката Ива Петрова. По думите й у нас има непрекъснато придвижване на електрическата енергия от една система в друга . Тя уточни:

„ България е част от електроенергийната система на Европа. Посоките се менят според от търсене и предложение. За мен сега риск за снабдяването и сигурността на системата няма. Въпрос на търговски баланс в един или различен час. Всичко е въпрос на търсене и предложение. “

По думите на зам.-министъра рационализирането на потреблението , енергийните спестявания са приоритет, за който доста се работи. Според нея той има своето място и принос в гарантирането на този баланс.

„ Въглищните централи работят на пазарен принцип, подсети тя и означи, че пазарната обстановка слага избрани ограничавания в метода, по който те работят. Но те имат своята роля при гарантиране сигурността на електроенергийната система. В момента пазарната обстановката е такава, че слага избрани провокации пред работата на въглищните централи, без това да слага под въпрос тяхното значение и мястото им в гарантиране на сигурността и адекватността на електроенергийната система “ , акцентира заместник-министърът пред „ БНР “.

С акция Министерството на енергетиката ще демонстрира и подтиква към смяна на навиците, с цел да може потребителите да понижат сметките си за електричество . По думите й би трябвало да поставим всички старания, тъй че да сме осведомени и подготвени, когато стане смяната, обвързвана с либерализацията на битовия ток.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР