Сигурно си мислите, че да приучите котката на тоалетна е

...
Сигурно си мислите, че да приучите котката на тоалетна е
Коментари Харесай

Най-подходящите места за поставяне на котешка тоалетна

Сигурно си мислите, че да приучите котката на тоалетна е също толкоз елементарно, колкото възпитанието на кучето, що се отнася до потребностите му в границите на къщата. Котките обаче са привикнали да се изхождат на безшумно и умерено място в сходна на пясък субстанция.

Повечето нежелани проблеми, свързани с изхождането, нормално са неточност на притежателите. Сред тях са незадоволително количество перли за котешка тоалетна, несъответствуваща марка, нередовно разчистване или неправилна локация на съда в дома. Тези неточности се поправят с малко взаимни отстъпки от двете страни на спора.

Къде да сложим котешката тоалетна

За начало, поставете котешката тоалетна на елементарно достижимо и безвредно място. Вероятно ще ви се желае да я изгубите от взор, дружно с миризмата, носеща се от нея, само че наложително би трябвало котката да има бърз достъп при потребност.

 Спалня

Идеалното място за котешката тоалетна е в чиста, тиха и неоживена стая, където животното се усеща удобно - в спалнята да вземем за пример. Установено е, че четириногите не обичат да се усещат приклещени, до момента в който си правят работата, по тази причина не слагайте тоалетната им на тесни места като килер.

Ако в дома има няколко котки и една от тях е доминантна, не ѝ позволявайте да завладява тоалетната на другите, защото не са почитатели на шерването.

Въпреки че пералните пространства ни се костват идеалното място за котешка тоалетна, шумовете от пералнята или сушилнята могат да притеснят животното. Освен това избягвайте да доближавате паничките с храна и вода до съда с котешката тоалетна.

Когато осиновявате нова котка, дръжте я в началото в малко пространство наоколо до мястото, където смятате да ѝ предоставите котешката тоалетна, с цел да свикне. Не слагайте съда на комплицирано място, достигането до което изисква минаване през поредност от затруднение – това затормозява животинчето.

Постоянството е от изключително значение при котките, по тази причина дръжте тоалетната на едно и също място. Иначе всяка смяна в дома ви може да се посрещне с избягване на котешката тоалетна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР