Сигурно считате, че ако отглеждате котка в домашни условия и

...
Сигурно считате, че ако отглеждате котка в домашни условия и
Коментари Харесай

Как да защитим котката от външни паразити

Сигурно считате, че в случай че отглеждате котка в домашни условия и не я пускате на никое място на открито, то това подсигурява, че тя няма по какъв начин да се снабди с котешки външни паразити. Прочетете следните няколко реда, с които да ви убедим в противното.

Бъдете готови и разберете по какъв начин да отбраните котката от външни паразити.

- Ако сте гледали задоволително американски филми, то няма по какъв начин да не ви е направило усещане, че множеството хора освен че не събуват обувките си, откакто се приберат вкъщи, само че даже качват и обутите си крайници въху масата.

Като оставим настрани този чудноват американски табиет, за който е ясно, че е напълно нездрав, то имайте поради, че точно разхождайки се вкъщи с обувките, с които сте били на вън, вие можете да внесете външни паразити на котката си.

Дори и тя да е типичната домошарка, която не си демонстрира носа отвън жилището ви.

- При състояние, че имате дворна котка, разхождате я на мотив (не е толкоз признато у нас, само че е изцяло възможно) или просто я пускате понякога да се разхожда към дома ви, то можете да ѝ поставите от тези каишки за котки, които се поставят на кучетата и за които се твърди, че защищават от външни паразити.

 Къпане на котка

Нарочно използвахме думата твърди, тъй като сходни каишки не могат да предпазят изцяло цялото тяло на домашния ви любим. Те работят по-скоро за ваше утешение.

- Най-добре постоянно да нанасяте препарати срещу външни паразити по козината на котката си, в случай че тя има достъп до външния свят.

Има пудри, шампоани за котки, балсами, спрейове и още доста други разновидности, само че на този стадий за най-сигурни се считат тези на марката Фронтлайн, тъй като дейното им вещество е фипронил.

То работи безотказно против съвсем всевъзможни външни паразити, като даже е ефикасно и при битката против хлебарки. Това е един много добър метод да отбраните котката от външни паразити.

 Кърлеж при котка

- Понякога е допустимо макар всички защитни ограничения, които сте взели против появяването на външни паразити в козината на котката ви, тя въпреки всичко да се е сдобила с някой кърлеж.

Не ви предлагаме да се пробвате да го извадите сами, а да заведете животинката на ветеринар. Това е по-безопасно както за здравето на котката, по този начин и за вашето лично.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР