Сигурно имате близки, приятели или познати, които не знаят що

...
Сигурно имате близки, приятели или познати, които не знаят що
Коментари Харесай

11 тайни на хората, които никога не боледуват

Сигурно имате близки, другари или познати, които не знаят що е простуда и грип. Доверете се на канадско изследване, което е открило какви са навиците, които сполучливо защищават от вируси и бактерии. Вижте 11 секрети на хората, които в никакъв случай не боледуват
Бирена квас
Всяка заран пийте чаша вода, в която е разтворена 1 ч.л. бирена квас. Дори когато сте на път, можете да поддържате този потребен табиет. Бирената квас е отличен източник на витамини и минерали. Освен разтворена във вода, можете да я употребявате поръсена в салатите, киселото мляко, супите и сосовете.

 
Нискокалорично хранене
Диетите, които се базират на понижаване на енергийната стойност на храната с 20-30%, дават обещание освен добра фигура, само че и по-дълъг живот. Изследванията демонстрират, че по-оскъдното хранене защищава от сърдечносъдови болести, от диабет и може би от заболяването на Алцхаймер.

 
Студени душове
В съзнанието ни те се свързват със спартанско образование в страни като Швеция и Германия. Може да са неприятни като чувство, само че са отлични за здравето и защищават кожата от изсушаване. Има доказателства, че процедурите със студена вода покачват имунитета.

 
Балансирано pH
Този индикатор за киселинността на организма би трябвало да е със стойност към 7,4. При нараснала киселинност костите обедняват на минерали. Трябва да се заобикаля прекомерната консумация на червени меса и захарни храни. Преминете на диета с плодове и зеленчуци, изключително зелени зеленчуци. Намалете оптимално модифицираните артикули.

 
Кисело мляко
70% от имунната система се намира в червата. Здравето на чревната лигавица може да се поддържа благодарение на лактобактерии под формата на хранителни добавки /в продължение на 12 седмици/ или като хапвате две порции натурално кисело мляко всеки ден.

 

 
Мед от манука
Той е мрачен на цвят, има по-силен усет и по-изразени антибактериални качества от всички останали типове мед. Идва от Нова Зеландия и Австралия, където пораства дървото манука, тип чаено дърво. В него има висока централизация на метилглиоксал – растителна съставна част с мощно противомикробно деяние. Учени са открили, че медът от манука е в положение да спре даже развиването на златистия стафилокок. Други проучвания демонстрират благотворното му деяние против Хелиобактер пилори – повода за язвената болест на стомаха и дванадесетопръстника. През зимата се предлага приемът на 1-2 ч.л. на ден за предварителна защита на грипа.

 

 
Витамин D
Този скъп витамин задейства белите кръвни телца (лимфоцити Т), които са нужни за производството на антитела, унищожаващи микробите. Яжте повече мазни риби – скумрия, сардина, аншоа. Жените в менопауза и възрастните хора имат потребност от по-голяма доза и би трябвало да одобряват в допълнение количество витамин D под формата на капки или ампули.

 
 Приятели
Хората, които имат деен обществен живот, са по-здрави в съпоставяне със самотниците. Приятелското обграждане пази от меланхолия и покачва имунитета! Организирайте вечери, общи културни занимания, смейте се и бъдете откровени. Фалшът и прекомерната учтивост могат да бъдат доста изтощителни.

 
Медитирайте!
Медитацията не лишава доста време, а има огромен резултат върху душевното положение на човек. Всяка вечер отделяйте 5-10 минути за умишлено дишане. То прогонва отрицателните мисли, които изтощават имунната отбрана.

 

 
8 часа сън
Сънят е доста значим за здравето, тъй като до момента в който спим, зареждаме организма с сила за идващия ден и новите тествания. Осем часа е оптималната дълготрайност на съня, само че има хора, които се възвръщат с по-малко. Важното е сънят да е първокласен и отморяващ.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР