Сигурно и вие сте чували репликата, че идеалните палачинки трябва

...
Сигурно и вие сте чували репликата, че идеалните палачинки трябва
Коментари Харесай

Всяка домакиня трябва да знае този трик: Какво се слага в тестото за палачинки, за да станат копринено тънки, без да се разкъсват

Сигурно и вие сте чували репликата, че идеалните палачинки би трябвало да са тънки като вестник.
Е, в случай че сте се опитвали безрезултатно да ги приготвите, през днешния ден ще ви кажем какво тъкмо да сложите в тестото, с цел да са в действителност копринено меки и тънички, освен това без да се раздират при пърженето.
Копринено тънки палачинки
Продукти:
вряла вода – 1,5 чаши;

прясно мляко – 1,5 чаши;
яйца – 2 броя;
брашно – 1,5 чаши (тестото би трябвало да е по-редичко);
масло – 1,5 супени лъжици;
захар – 1,5 супени лъжици;

сол – 0,5 ч.л.;
ванилия.
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, прибавете солта и ванилията. След това разбийте сместа, прибавете млякото и последователно прибавете брашното. Без да преставате да биете, налейте разтопеното масло и по-късно – врялата вода на тънка струйка.
Оставете тестото да почине за половин час, тъй че всички съставки хармонично да се смесят. След това започнете да пържите палачинките. Пържете ги на разгорещен тиган, като изливате сместа на тъничък пласт, изчакайте 1-2 минути (влагата излиза от повърхността на палачинката) и по-късно я обърнете.

Между другото, в случай че тиганът ви не е със особено покритие, би трябвало да го намажете с малко олио – нанесете го с памуче или домакинска хартия върху цялата повърхнина.
Съвсем скоро ще си имате цяла купчина от най-нежните и тънки палачинка. А плънката е по ваш избор!
А в този момент още една рецепта за вкусни домашни палачинки:
Вкусни палачинки у дома се хапват когато и да е. Палачинките са ми в раздел за бързо реагиране. Стават за закуска, за десерт, в случай че ме изненадат гости… или ей по този начин, че нещо вкусно ни се похапва. Вкъщи всеки си има желания с какво да ги яде. Може да ги хапвате и единствено с шарена сол.

Затова имам подръка всевъзможни сладка, конфитюри, мармалади и несъмнено мед и шоколад. Напоследък постоянно ги похапваме в композиция от фъстъчено масло и мед или конфитюр. Това е в действителност една чудесна композиция, която горещо ви предлагам.
Необходими артикули за домашни палачинки:
500 мл. студено прясно мляко, 4 едри яйца (при по-дребни поставям 5), 1/2 чаена лъжичка сол, 1 супена лъжица захар, 1 равна чаена чаша брашно (чашата с съдържимост от 250 мл.), 50 мл. олио.
Още: тиган с незалепващо покритие. Този, който употребявам е с диаметър 20 см.

Приготвяне: разбийте с миксер прясното мляко, яйцата, солта, захарта и брашното до цялостна еднаквост. Добавете олиото и разбъркайте на ръка. Оставете сместа да почива към 5-10 минути. Сместа би трябвало да не е доста гъста, с цел да станат тънки и фини вашите палачинки.
Загрейте тиган с незалепващо покритие. Може доста леко да намаслите за първата палачинка, в случай че се притеснявате да не залепне. Изсипете 1 приблизително огромен черпак от сместа и разлейте по дъното на тигана да разпределите отмерено сместа. Печете палачинката към минута и обърнете от другата страна. Втората страна запечете към 30 секунди. Слагайте палачинките една над друга. Така се резервират топли досега на сервиране.
Поднесете топли вашите палачинки като добавите богат избор от пълнежи – сладки или солени.
Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР