Сигурни сме, че всеки познава зрънцата карамфил отблизо. Това са

...
Сигурни сме, че всеки познава зрънцата карамфил отблизо. Това са
Коментари Харесай

Ако приемате по 2 зрънца карамфил на ден, ще се случи ЧУДО с тялото ви

Сигурни сме, че всеки познава зрънцата карамфил от близко. Това са неотворени ароматни пъпки, които намират необятно приложение. Почти всяка стопанка се е сблъсквала с тях и постоянно ги употребява при изработката на разнообразни сладкиши. Всъщност това е измежду най-популярните подправки в международен мащаб.
Да не забравяме обаче за лечебните свойства на подправката, които са потвърдени. Това бе и повода да споделим с вас какво в действителност се случва с тялото ни, когато консумираме единствено по две зрънца карамфил на ден.
Какви чудеса правят 2 зрънца карамфил дневно?
По-добро храносмилане
Може би не сте наясно, само че с помощта на карамфила можете забележително да подобрите храносмилането. Само две зрънца на ден са изцяло задоволителни, с цел да намалите гаденето и да предотвратите запек.

Помага при зъбобол
Ако страдате от зъбобол, не се замисляйте, а побързайте да употребявате карамфил. Подправката работи мигновено, като понижава неприятното чувство. Поставете едно зрънце върху болния зъб и сами ще се уверите по какъв начин болката ще изчезне.
Грижи се за черния дроб
В карамфила се съдържа маслото евгенол, което в действителност усъвършенства чернодробната функционалност. Не пропускайте да приемате две зрънца и да се погрижите за един от най-важните органи в човешкото тяло.
Намалява възпалителни процеси
Звучи удивително, само че това е самата истина. Маслото, за което споменахме нагоре, има и противовъзпалителни свойства. Ако постоянно страдате от главоболие, карамфилът е решение на казуса ви.
Тази фалшификация може да се приема вътрешно или външно, посредством намазване.
По-здрави кости
 Подправката, която може да ОТРОВИ организма Подправката, която може да ОТРОВИ организма
Карамфилът е една от най-популярните подправки по света. Тя се употребява най-много в кулинарията, както и като билкова добавка. Притежав...
В подправката има и съставки, като манган, евгенол и флавоноиди, с помощта на които се усилва костната компактност.

Регулира кръвната захар
Подправката е идеална и за диабетици, защото сходно на инсулина контролира кръвната захар.
Сигурни сме, че ще останете очаровани от всички потребни свойства на карамфила. Не губете време, а стартирайте още в този момент с приема му. Ако имате някакви терзания, по отношение на него, бихте могли да се консултирате със експерт.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР