Сигурни сме, че всеки познава зрънцата карамфил отблизо. Това са

Сигурни сме, че всеки познава зрънцата карамфил отблизо. Това са ...

Ако приемате по 2 зрънца карамфил на ден, ще се случи ЧУДО с тялото ви

Сигурни сме, че всеки познава зрънцата карамфил отблизо. Това са неотворени ароматни пъпки, които намират широко приложение. Почти всяка домакиня се е сблъсквала с тях и често ги използва при направата на различни сладкиши. Всъщност това е сред най-популярните подправки в световен мащаб.
Да не забравяме обаче за лечебните свойства на подправката, които са доказани. Това бе и причината да споделим с вас какво всъщност се случва с тялото ни, когато консумираме само по две зрънца карамфил дневно.
Какви чудеса вършат 2 зрънца карамфил на ден?
По-добро храносмилане
Може би не сте наясно, но благодарение на карамфила можете завидно да подобрите храносмилането. Само две зрънца дневно са напълно достатъчни, за да намалите гаденето и да предотвратите запек.

Помага при зъбобол
Ако страдате от зъбобол, не се замисляйте, а побързайте да използвате карамфил. Подправката действа моментално, като намалява неприятното усещане. Поставете едно зрънце върху болния зъб и сами ще се уверите как болката ще изчезне.
Грижи се за черния дроб
В карамфила се съдържа маслото евгенол, което всъщност подобрява чернодробната функция. Не пропускайте да приемате две зрънца и да се погрижите за един от най-важните органи в човешкото тяло.
Намалява възпалителни процеси
Звучи изумително, но това е самата истина. Маслото, за което споменахме по-горе, притежава и противовъзпалителни свойства. Ако често страдате от главоболие, карамфилът е решение на проблема ви.
Тази подправка може да се приема вътрешно или външно, чрез намазване.
По-здрави кости

Подправката, която може да ОТРОВИ организма Подправката, която може да ОТРОВИ организма
Карамфилът е една от най-популярните подправки по света. Тя се използва най-вече в кулинарията, както и като билкова добавка. Притежав...
В подправката има и съставки, като манган, евгенол и флавоноиди, благодарение на които се увеличава костната плътност.

Регулира кръвната захар
Подправката е идеална и за диабетици, тъй като подобно на инсулина регулира кръвната захар.
Сигурни сме, че ще останете очаровани от всички полезни свойства на карамфила. Не губете време, а стартирайте още сега с приема му. Ако имате някакви притеснения, относно него, бихте могли да се консултирате със специалист.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com