Сигурни сме, ако ви помолим да кажете първата марка гуми

...
Сигурни сме, ако ви помолим да кажете първата марка гуми
Коментари Харесай

Нещата, които не знаете за гуми Continental

Сигурни сме, в случай че ви помолим да кажете първата марка гуми от висок клас, за която се сетите ще отговорите Continental. Но дали познавате този бранд толкоз добре, колкото си мислите?

Подготвили сме ви няколко малко известни и любопитни обстоятелства, с които да изненадате приятелите си идващият път, в който говорите за.
Знаете ли, че… Първите гуми Continental са искрящо бели
Всички гуми, които немският производител създава в продължение на 25 години са бели. Белият им цвят се дължал на това, че от марката смесвали каучук с цинков оксид, с цел да усилят якостта на каучука при опън.

В следствие се оказало, че самият цинков оксид компрометира дълголетието на каучука. За да се оправят с казуса от Continental стартират да прибавят сажди и цветът на гумите се трансформира от бял на черен.
Логото на марката прилича герба на Долна Саксония
Логото, което изобразява кон, изправен на два крайници, който гледа решително в бъдещето е основано през 1882 година и прилича герба на Долна Саксония. Като знаете, че Continental е учредена в Хановер, който е столица на Долна Саксония можете и сами да се досетите за какво таман това лого са избрали създателите на компанията.
Най-голямата гума в света е създадена от Continental
Ако в миналото имате път към Алън Парк в Мичиган, Съединени американски щати, отбийте се да видите най-голямата гума в света. Гумата е с височина от 24 метра и тежи близо 12 тона. Любопитното е, че тя не е сложена като реклама или за хубост, а има практично приложение - да понижава резултата от ураганните ветрове, които постоянно тормозят жителите на Мичиган.
Глухарчета в гумите? О, да
Струва ви се необикновено глухарчета да се употребяват в производството на гуми. Но от Continental го вършат и това заради напълно основателна причина. Изследователите на компанията, виновни за новите разработки на марката открили, че смесването на семена от глухарчета със сместа, от която се създават протекторите на гумите ги прави доста по-издръжливи на изхабяване. Така че идващият път, в който си купите нови гуми Continental, доста е допустимо протекторите им да създадени от общоприети каучукови смеси и 100% натурален полимер от семена на глухарче.
През 2021 година Continental стана на 150 години
Компанията е една от най-старите компании за произвеждане на гуми в света. Основана е в Хановер, Германия през 1871 година и в началото се е наричала Continental Caoutchouc und Gutta Percha Compagnie. Стартирала като фабрика за произвеждане на велосипедни гуми и брони за конски копита, през годините марката съумява да се наложи като един от най-големите производители на гуми в света.

Днес Continental се подрежда на четвърто място по произвеждане и продажба на гуми в света и преди всичко в Европа. Само за информация: 30% от колите в Европа слизат от поточната линия оборудвани с гуми Continental.
Семейството на Continental е доста огромно
През годините немският производител приобщи към фамилията си известни марки като Uniroyal, Barum, Viking, Gislaved, Mabor, Semperit и други. Чрез придобиването на тези марки Continental обгръща всички сегменти от пазара.

Брандът е водач в нововъведенията
Времето няма да ни стигне, с цел да изброим всички нововъведения и нововъведения, които изискуем на немския производител, по тази причина ще споменем единствено някой от тях:

● От Континентал създават първите пневматични гуми. Това се случва през 1898 година. Гумите са без протектор, който пък се появява шест години по-късно.

● Марката е първата създала ефикасна технология против пързаляне на гумите. Годината е 1905 - та. На процедура тези гуми са първообраз на гумите с шипове.

● За да улесни живота на механиците, през 1908 - а от Continental създават първата в света сменяема джанта.

● През 1943 година компанията получава патент за произвеждане на безкамерни гуми, а през 1952 - а включва  в продуктовата си линия гуми M + S.

● През 1960 година от Континентал стартират всеобщо произвеждане на радиални гуми.

Още от АВТО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР