Сигурни ли сте, че знаете достатъчно за личните си финанси?

...
Сигурни ли сте, че знаете достатъчно за личните си финанси?
Коментари Харесай

Всеки трябва да знае поне тези 5 неща за собствените си пари

Сигурни ли сте, че знаете задоволително за персоналните си финанси? Управлението им може да бъде досадна работа, само че е извънредно значима, с цел да избегнете изненади и да не си причинявате финансов стрес. Ако не с друго, от Forbes поучават да сте наясно най-малко с тези няколко неща:

1. Трябва да знаете тъкмо с какъв брой пари разполагате във всеки един миг и да следите измененията в сумите минимум на всеки три месеца. Проследявайте деликатно и заплащането на заеми и задължения, в случай че имате такива.

2. Трябва да знаете съотношението сред това, което изкарвате, и това, което харчите. Ако си позволявате повече от опциите си, рано или късно ще изпаднете в неволя.

3. Трябва да сте наясно в финансовите си цели, със периода, за който желаете да ги извършите и с това какви опасности сте подготвени да поемете в тяхно име. Старайте се оптимално компактно да следвате личния си проект.

4. Запознайте се с данъчното облагане върху приходите ви и с това какво ще бъде то при бъдещи вложения, които планирате. Ако не се чувствате уверени в региона, допитайте се до експерт.

5. Не на последно място - знайте какво не знаете. Направете си лист с финансови тематики, с които не сте добре осведомени, само че които са значими за спокойствието и бъдещето ви. Положете изпитание да научите най-малко главните неща за тях.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР