Сигнали и информация за възникнали бедствени ситуации и затруднения при

...
Сигнали и информация за възникнали бедствени ситуации и затруднения при
Коментари Харесай

Областната управа и полицията в Пловдив с денонощни телефони за бедствени ситуации по време на зимния сезон

Сигнали и информация за зародили бедствени обстановки и усложнения при напредване по пътните артерии в Пловдивския район по време на зимния сезон ще се одобряват на няколко денонощни телефона в Областната администрация и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Това бе конкретизирано на извършена среща в постройката на полицията по самодейност на нейния шеф старши комисар Атанас Илков и регионалния шеф Здравко Димитров, на която участваха представители на общо 23 компании, ангажирани със зимното поддържане и снегопочистване на републиканската пътна мрежа, уличната мрежа в обитаемоте места и общинските пътища в региона.

 9pl4019-1 По време на диалозите още веднъж бе подчертана нуждата от положителната и бърза съгласуваност и връзка сред другите институции и общата им отговорност за гарантиране сигурността на хората и недопускане на пътни произшествия при тежки метеорологични условия. В тази връзка в дежурните елементи на всички полицейски подразделения са предоставени координати за взаимоотношение със съответните длъжностни лица от снегопочистващи компании към общините.

От страна на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи бе доказана подготвеност полицейски екипи да се намесват навреме в подкрепяне на придвижването на МПС-та, а при потребност – да бъдат затваряни пътни прави до привършване работата на снегопочистващите машини.

Участниците в срещата се сплотиха към извода, че за по-добър резултат на превантивната активност при започване на снеговалеж няма да се изчаква несъмнено струпване на снежна маса, а пътищата незабавно ще се насипват със сол и разчистват с наличната техника.

В оперативната дежурна част на Областна дирекция на МВР-Пловдив непрекъснато могат да бъдат подавани сигнали за зародили произшествия, аварийно-спасителни действия и бедствени обстановки на телефони: 032/632 210, 032/932 232; 032/932 324. Същата опция е предоставена и от Областната администрация в Пловдив на телефонните линии с номера 032/ 605 550 и 0878 198 425.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР