Сигналът от срещата във Вилнюс е, че поддръжката за Украйна

...
Сигналът от срещата във Вилнюс е, че поддръжката за Украйна
Коментари Харесай

Димитър Бечев: Москва може да пострада в отношенията с Индия и Африка, ако се заиграва със зърнената сделка

" Сигналът от срещата във Вилнюс е, че поддръжката за Украйна остава неизменима. Въпреки че не получи покана за участие, всичко останало ще бъде обещано на Киев ".

Това сподели пред Димитър Бечев, специалист по интернационалните връзки, старши помощник към Атлантическия съвет във Вашингтон, учител в Оксфорд и създател на книгите " Русия се завръща на Балканите " и " Турция под ръководството на Ердоган ".Бечев разяснява и другата вест от Срещата на върха на НАТО във Вилнюс, че Турция се е съгласила да напредне с процедурата по одобрение на приемането на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО:

" Има нещо като компромис от страна на Ердоган, само че той не е 100%, защото няма съответна дата за ратификация. Турският парламент е в лятна почивка и няма да стартира работа преди октомври, което дава още малко поле на Ердоган за извиване на ръцете на Запада и съответно на Съединени американски щати с претенции, не толкоз във връзка с настояването за Европейски Съюз, а по скоро по отношение на продажбата на Ф-16, което е основен въпрос в връзките сред Турция и Съединени американски щати ".
Според специалиста по интернационалните връзки още не е пристигнал моментът за мирни договаряния сред Украйна и Русия:

" Докато върви украинската контраатака, не се знае след нейното привършване дали няма да има нова атака от страна на съветските сили. Не е назрял моментът. Но когато има положителни сигнали от всички страни, че има такава опция за диалози за преустановяване на огъня, най-вероятно Турция ще предложи услугите си. Ще има и учредения, тъй като политиката на Турция е много ясна - тя подкрепя по всякакъв начин Украйна и то с военна помощ. От друга страна не е изгорила мостовете си към Москва. И се пробва да се възползва от това междинно състояние ".

По думите на Димитър Бечев Русия се пробва да употребява " коза " със зърнената договорка, само че също не е в доста удобно състояние, тъй като може да има последствия в връзките ѝ с Индия и доста африкански страни, което връзва ръцете на Москва.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР