Сигнал за умъртвените животни вдигна на крак общински инспекторат, полиция

...
Сигнал за умъртвените животни вдигна на крак общински инспекторат, полиция
Коментари Харесай

Започна спешно разследване на смъртта на сърнички в благоевградския зоопарк! Сред версиите-умишлено отравяне

Сигнал за умъртвените животни подвигна на крайник общински инспекторат, полиция експерти-ветеринари! Д-р Крум Попниколов категоричен- не е правена имунизация, осъществено е обезпаразитяване преди дни, само че други потърпевши животни няма. Оцелелите сърнички са върнати още веднъж на мястото им...

Мъртви сърнички бяха открити в клетката им в благоевградския зоопарк, случилото се подвигна на крайник полиция, общински инспекторат, ветеринари от Благоевград и София. Започна незабавно следствие на аргументите за гибелта на животните.

Веднага след подаване на сигнал на мястото на случая се отзовали чиновници на зоопарка и звено „ Инспекторат “ към Община Благоевград, след което са били извикани екипи на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, както и ветеринари от София. Иззети са записи от камерите за видеонаблюдение, които и сега се преглеждат. Образувано е досъдебно произвеждане. Първоначалните данни от следствието на случая откриват подозрително държание,което навежда на мисълта, че има външна интервенция в гибелта на сърничките.

В обществените мрежи се появи информация от консуматор, който твърди, че е бил на място и е подал сигнала. Кадрите от видеонаблюдението обаче демонстрират, че същата жена не е била в региона на зоопарка през вчерашния ден.

Пак в обществените мрежи се популяризира клип от мястото на случая с изказванието, че животните са убити от ваксини. От община Благоевград прецизират, че имунизация на жителите не е била осъществявана.

За страдание обаче това не трансформира обстоятелството, че част от любимците, обитаващи благоевградския зоопарк са мъртви. Надяваме се причинителите на това действие да бъдат открити, като за задачата Община Благоевград ще продължи да работи по случая и да оказва цялостно подпомагане на способените органи.

„ Категорично мога да кажа, че на животните не са поставяни ваксини, осъществено е обезпаразитяване на всички жители в зоопарка преди два дни. Оцелелите сърнички са изведени от ограждението, където живеят, мястото е почистено главно, след което те са върнати още веднъж там “, акцентира шефът на зоопарка Крум Попниколов.

Полицията работи по всички вероятни версии, в това число и съзнателно отравяне.

От община Благоевград молят към жителите и гостите на Благоевград да не се доверяват на подправени информации, които се популяризират в обществените мрежи!

Община Благоевград се ангажира и ще даде цялостна информация за случая, откакто следствието завърши!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР