Сигнал за пребито куче взриви социалните мрежи. На кадри от

...
Сигнал за пребито куче взриви социалните мрежи. На кадри от
Коментари Харесай

Насилие над бездомно куче предизвика обществения гняв

Сигнал за пребито куче взриви обществените мрежи. На фрагменти от охранителни камери се вижда по какъв начин мъж примамва животното с храна. На сутринта то е открито в безпомощно положение.

 



 

След изявленията в обществените мрежи за проявена свирепост към е арестувани мъж на 37 години. Установяването му е осъществено в границите на неотложно подхванати оперативни дейности след появилите се изявления в обществените мрежи за проявената свирепост, пишат от Министерство на вътрешните работи.

В резултат на подхванатото интензивно следствие той е арестуван с полицейска заповед за период до 24 часа. Известен е на органите на реда – има полицейска регистрация за шофиране в нетрезво положение.

След случая в четвъртък вечерта се организира митинг пред дома на мъжа в квартал " Карпузица ” в София. На място дойдоха хора от разнообразни краища на страната. Събралите се настояха за бърза реакция от институциите и заслужено наказване.

Какво е положението на кучето

Животното е намерено в безпомощно положение. " Имаше порезни рани, челен строшен крак, други пострадвания и отоци. Всички хора, които познават кучето, споделят, че това не е индивидуален случай на побой над Мечо ”, изясни Пламена Дочева от Animal Rescue.

" На животното му следва дълго възобновяване. Някои от контузиите ще му останат за цялостен живот. Но се надяваме, че откакто се възвърне изцяло, ще се откри осиновител за него ”, добави Дочева.

Видеото демонстрира следващата демонстрация на експанзия от страна на мъжа, описват осведомени. " Той не е контактен човек! Няма " добър ден ”, няма такива работи! ”, сподели съседка на причинителя.

 



 

Пред приказва дамата, подала сигнал до Animal rescue за кучето Мечо и жестокостта, която му бе породена. Запазваме самоличността й в загадка. Споделя, че не познавала мъжа, преди да откри Мечо " пребит и в ужасяващо положение, оповръщан ”. По думите й всички хора от квартала знаели за действията на мъжа, само че се страхували и мълчали.

Жената описа, че е изчезнало и друго куче от квартала - Макс . Хората в " Карпузица ” и различен път са ставали очевидци на принуждение над животни – бесени котки, разчленени кучета, споделя още анонимната жена.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Софийска районна прокуратура притегли мъжа като обвинен и удължи мярката му за неотклонение на до 72 часа. Обвинението твърди, че мъжът е предизвикал тежко или трайно увреждане по изключително непосилен за животното метод и с особена свирепост.

Ако бъде приет за отговорен, го грози отнемане то независимост от 1 до 3 години и санкция в размер на от 2000 до 5000 лева

 

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР