Сигнал за насилие над седемгодишно дете в детската градина Щастливо

...
Сигнал за насилие над седемгодишно дете в детската градина Щастливо
Коментари Харесай

Сигнал за насилие в детска градина: Семейството твърди, че детето им е удряно от възпитател

Сигнал за принуждение над седемгодишно дете в детската градина „ Щастливо детство “ в Ямбол. Според родителите момченцето е удряно, дърпано и наказвано босо в коридора от възпитателката и виновната за групата жена.

„ Преди три месеца Марти стартира да бъде доста нападателен. Дори го заведох на психолог. Изпитваше експанзия към всичко, което го притесняваше по някакъв метод. Не спеше вечер. Последваха и напишквания през нощта, което не считам за обикновено “, изясни Ваня Калфирова, майка на 7-годишното дете.

Снимка: bTV

Детето споделя всичко на баба си Радка.

„ Той стартира доста почтено. Решавахме си кръстословици. Започнах да му изяснявам смисъла на думата „ уволняване “, а той ми сподели, че даже знае какво значи оставка “, уточни тя.

Снимка: bTV

Детето споделя с баба си, че когато споделя „ оставка “, госпожата го щипела, а след бива изгонено от стаята. Заключване в тоалетната и кухнята, закани за връзване и спане в коридора при шкафчетата са другите форми на наказване, за които детето споделя.

Спорът стартира преди шест месеца, а преди 20 дни прераства в експанзия

„ Не мога да се съглася с това изказване “, разяснява директорката на детската градина Антония Котева.

„ Работят 40 експерти, има 210 деца и безспорен достъп на родителите. Не мога да позволи, че някакво дете ще спи с юрган в коридора и никой няма да види и даде сигнал за това нещо. Вчера е входиран сигнал от майката “, добави Котева, само че посочи, че две седмици по-рано фамилията е разговаряло със зам.-директорката.

Снимка: bTV

„ Говорила съм с възпитателите. Те отхвърлят да е имало принуждение или аморално държание към това дете. Не може по думи на дете да наказваме личен състав “, безапелационна е директорката Антония Котева.

„ Такива дейности са безусловно неприемливи. Назначена е дисциплинарна комисия за сигнала, който научаваме от bTV. Ще бъдат осъществени инспекции и в случай че има нарушавания, ще бъдат взети най-строги ограничения “, уточни зам.-кметът на Ямбол Енчо Керязов.

Снимка: bTV

Според родителите в телефонен диалог възпитателката се е извинила за случилото се.

„ Тя ми сервира извинения по тази причина, че го е щипала и изхвърлила на открито, тъй като са се щипали с други деца “, изясни майката Ваня Калфирова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР