Сигнал за фекални води се изливат на южния плаж в

...
Сигнал за фекални води се изливат на южния плаж в
Коментари Харесай

Изливат ли се фекални води в бургаския кв. „Крайморие“?


Сигнал за фекални води се изливат на южния плаж в бургаския квартал „ Крайморие “. Възмутени фенове изпратиха клип до bTV, в който се вижда голямо количество мръсна вода да се излива през скалите непосредствено в морето.

В сигнала настояват, че водите са фекалии и това е очевидно и осезаемо. Цветът на водата е изменен, а вонята е непоносима, написа подателят.

Проверка на bTV откри, че сигнал е подаден и на зеления телефон на Регионалната екоинспекция. Взети са проби.

Все още не е пристигнал резултатът от пробите, сподели пред bTV Павел Маринов, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

„ Проблемът не е нов за експертите от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Фекалии се изливат епизодично, не е непрестанно. Всеки път се сформира акт на оператора – ВиК-Бургас “, разяснява Маринов.

От ВиК-Бургас отхвърлиха коментар.

Областният шеф на Бургас Стойко танков изясни, че в региона не може да бъде построена пречиствателна станция и по тази причина има план, който планува отпадните води от кв. „ Крайморие “ да бъдат заустени в бургаската пречиствателна станция. Засега планът не може да започва, тъй като не е решен въпросът с прекосяването през предпазена околност, посочи Танков.

Николай Димитров, конецесионер на централния плаж в „ Крайморие “, успокои, че проблем с водата на плажа няма, тъй като течението отнася нечистите води в противоположна посока.

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР