Сигнал за агитация в изборния ден от лидер на политическа

...
Сигнал за агитация в изборния ден от лидер на политическа
Коментари Харесай

Сигнал за агитация от лидер на политическа партия постъпи в ЦИК

Сигнал за пропаганда в изборния ден от водач на политическа партия е подаден към ЦИК. Общо в комисията са получили три тъжби и 21 сигнала, осведоми BTV.

Избирателната интензивност към 11 ч. е 8,7%. Най-активни са във Враца, където близо 12% от имащите право на глас са го упражнили, а минимум хора са отишли до урните в Кърджали.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че към 15 ч. изборният развой продължава да протича обикновено.

От 14 октомври до през днешния ден са получени общо 1191 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите.

Преобладаващата част от сигналите (889) са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии и обединения, 76 - за непозволена пропаганда, 19 - за корпоративен избор, 3 - за заличаване на имущество и други
 Мъж гласоподава наново с персоналната карта на жена си, арестуван е
Мъж гласоподава наново с персоналната карта на жена си, арестуван е

Случай от новозагорското село Коньово

Съставени са 8932 предупредителни протокола по член 65 от ЗМВР, от тях 2882 са от ОДМВР Пловдив, Бургас - 1090, Благоевград - 760, Столична дирекция на вътрешните работи - 670 и други

Образувани са общо 187 досъдебни производства, от които 155 - срещу политическите права на жителите - член 167-169 г от Наказателен кодекс. Най-много са те в ОДМВР Бургас - 29, Монтана - 14, Смолян, Сливен, Видин и Хасково - по 10.
 Войводите подсетиха на ЦИК за сигнала си
Войводите подсетиха на ЦИК за сигнала си

Вътрешна македонска революционна организация желае от ЦИК да промени методическите си правила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР