Сигнал от зрителка на bTV от Черноморец - Борислава съобщава

...
Сигнал от зрителка на bTV от Черноморец - Борислава съобщава
Коментари Харесай

Как се появи хотел с подпорна стена на плажа в Черноморец

Сигнал от зрителка на bTV от Черноморец - Борислава оповестява за новопостроена подпорна стена вид " Хотел " на плажа.



„ Строежът е безусловно на метри от мястото, на което заснехте петъчния репортаж за положението на градския плаж. От фотографията, която ви адресирам е очевидно и с просто око, че не е спазено отстоянието за градеж наоколо до морето “, написа Борислава.

Според представителя на вложителя Станислав Стаматов градежът е изцяло легален и той има няколко папки с документи, измежду които и позволение за градеж от октомври 2021 година Строежът е на триетажна жилищна постройка със заведение за хранене.

Разбрах, че хората са чувствителни при строителство по морето, само че преди да се подават сигнали по уеб сайтове и малките екрани, да се срещнем с документите и по-късно да подаваме сигнали, сподели Стаматов.

Подпорната стена е построена от нас само и единствено с цел да се укрепи брега и няма нищо общо с тази подпорна стена, за която всички знаем и сме чували. Просто няма по какъв начин да построим нищо тук на този парцел, в случай че не се направи подпорна стена. Преди това имаше рушаща се постройка и забавно - не се откри никой да алармира за тази постройка, че беше евентуално рискова и можеше да се нарани някой тук. Едва в този момент, когато почнахме да строим спускат предупредителен по уеб сайтове и малките екрани, добави Стаматов.

Според някогашния общински консултант и специалист по туризма Диана Ковачева е имало концепция да няма никакво строителство на това място. По време на нейния мандат общинският съвет е взел решение на това място да се реализира озеленяване.

По думите й всичко е законно по документи, има няколко папки са с издадени разрешителни, само че хората споделят, че този закон не дава отговор на морала.

***Сн. бТВ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР