Сигнал до Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ)

...
Сигнал до Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ)
Коментари Харесай

От ВМРО сигнализираха за силен шум от джамията в София

Сигнал до Регионална ревизия по околна среда и води (РИОСВ) - София, Столична районна здравна ревизия (СРЗИ) и Министерство на околната среда и водите (МОСВ) изпрати общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет Димитър Антов. Той алармира за шума при провеждането на молитвите, приближаващ от представителите на джамията „ Баня баши “ в София.

Именно Регионална инспекция за опазване на околната среда, СРЗИ и Министерство на околната среда и водите са институциите, които са виновни за замерване на равнището на звук.

Антов е бил алармиран от столичани, че шумът от високоговорителите е повишен даже и по време на вечерната молитва. Съветникът се базира на Наредба № 1 за публичния ред и желае от институциите да създадат нужните инспекции, както и да бъдат наложени наказания, в случай че бъдат открити нарушавания.

Антов се обръща до шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда - София - инж. Ирена Петкова, до шефа на СРЗИ - доктор Данчо Пенчев и до министъра на околната среда и водите - господин Нено Димов.

Ето какво написа той:

Уважаема дами и господа,

Сигнализирам Ви за внезапното увеличение на шума при провеждането на молитвите, приближаващ от представителите на джамията „ Баня баши “ в София.

В последните няколко седмици жители ми алармират, че шумът от представителите на столичната джамия е станал доста по-силен от преди, а това пречи на тяхното успокоение. Шумът е повишен даже и при вечерната молитва, което смущава вечерната тишина в столицата.

В разпоредба №1 за публичен ред на територията на Столична община, глава втора ясно е регламентирано потреблението на озвучителни системи и други електронни устройства (включително за религиозни цели) и по кое време те нарушават публичния ред и спокойствието на жителите.

Надявам се, че ръководените от Вас институции ще подхващат нужните ограничения, като извършите инспекция на случая и при определяне на нарушаване ще бъдат наложени съответните наказания, като причинителят ще бъде предизвестен да вземе ограничения за попречване на бъдещи нарушавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР