Сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров внесоха евродепутатът и заместник-председател

...
Сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров внесоха евродепутатът и заместник-председател
Коментари Харесай

ВМРО сезира главния прокурор за антибългарска дейност на Хелзинкския комитет

Сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров внесоха евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и националният представител от Обединени патриоти Александър Сиди. В него те упорстват Прокуратурата да се самосезира във връзка активността на организацията Български хелзинкски комитет (БХК).
Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация упорстват да бъде осъществена инспекция кой финансира БХК и дали финансиращият орган работи за непознати страни.
Поводът да се извърнат към основния прокурор е писмо от ръководителя на БХК Красимир Кънев до евроинституциите, в което се упорства да не бъде утвърдена кандидатурата на България за хазаин на Европейската организация по медикаментите, тъй като по този начин щели да бъдат нарушени права на лица с друга полова ориентировка .
Според Джамбазки и Сиди дейностите на БХК са ориентирани против интереса на страната ни, пишат още от Вътрешна македонска революционна организация в писмо, изпратено до медиите.
Твърдо сме уверени, че високообразованите експерти от Агенцията ще дойдат да работят в България, а не да показват своята полова ориентировка. Отделно от това уверени сме, че в другояче необятните пълномощия и пълномощия на водачите на демократично устроения Европейски съюз, до които е адресирано въпросното писмо, не включват извънработните занимания и най-много персоналния живот на тези хора, прецизират още Джамбазки и Сиди.
Actualno.com напомня, че Европейската организация по медикаментите (ЕМА) предизвести, че може да загуби множеството от чиновниците си, в случай че бъде взето решение да бъде преместена в страна от Европейски Съюз, която не се харесва на личния състав. Агенцията е основана в Лондон и би трябвало да бъде преместена от там поради Brexit. 19 страни от Европейски Съюз аплайват да приютят ЕМА.
В службата било извършено вътрешно допитване измежду 900-те души личен състав, което открило, че най-предпочитана била кандидатурата на Амстердам, следвана от Виена и Барселона, Милано, Копенхаген, Атина и Дъблин.
Междувременно стана ясно, че ЛГБТИ чиновниците на организацията са изпратили писмо до ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, до ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни и до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Те се притесняват, че в България може да имат проблеми, защото не е ясно дали София ще признае статута на фамилиите им, щом става въпрос за еднополови бракове .
Цитирано е писмо от 19 октомври 2011 година на Министерство на външните работи до Българския хелзинкски комитет (БХК), съгласно което България не признава нито брак, нито друга форма на легализиране на фамилията сред лица от един и същи пол, без значение дали става въпрос за семейство на български и задграничен жител или на двама задгранични жители .
Освен това, съгласно БХК, българският съд не пази от домашно принуждение на лица от техен сътрудник от същия пол, защото пояснява понятието " фактическо съпружеско общуване " като препращащо към определението за брак, което в Конституцията на България и Семейния кодекс е " съюз сред мъж и жена " . Не се признават и закононарушенията на база хомофобия и то от Наказателния кодекс, показва още БХК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР