Siemens откри във Виена първата по рода си в Европа

...
Siemens откри във Виена първата по рода си в Европа
Коментари Харесай

Siemens създаде „жива” лаборатория в помощ на фармацевтичната и химическата промишленост

Siemens откри във Виена първата по рода си в Европа “жива лаборатори” (Living Lab), която има за цел да подкрепи фармацевтичната, химическата и хранително-вкусовата индустрия, като им даде по-ефективни, по-евтини и по-висококачествени способи за произвеждане.

 1

Типичното за тези сектори е, че те създават своите артикули въз основа на биопроцеси, като главният материал постоянно е жива бактерия. Затова в новооткритото звено на Siemens изследвaнията и тяхното приложение се комбинират в действителна среда, а самостоятелните биопроцеси за потребностите на клиентите могат да бъдат моделирани, симулирани и усъвършенствани. Основа на тези процеси са данните и техният образован разбор - физическият, чисто биологичен развой е тъкмо заимствуван посредством негов цифров „ близнак” от данни, което го прави контролируем, повторяем и документируем (технологията може да бъде сполучливо употребена за одобряването на нови медикаменти, например).

Дигитализацията – ключ към конкурентоспособността

В живата лаборатория за цифровизация на биопроцесите откривателите тестват и създават нови технологии и визионерски хрумвания в среда, оптимално близка до действителната, като сплотяват интернационална експертиза на Siemens в областта на фармацевтичната, химическата и хранително-вкусовата индустрия.

Разработването на нови артикули в така наречен процесни промишлености е доста комплицирано и скъпо, както и времеемко. Независимо дали става въпрос за медикаменти, храни или химически артикули, би трябвало да бъдат спазени законовите условия и да бъдат изпълнени условията за високо качество. Досега тези критерии нормално са били проверявани едвам след производството в границите на стандартизирани процедури. В случай на неточност обаче, резултатът е, че цялата наранена партида не се позволява на пазара. Освен това постоянно е мъчно да се дефинира източникът на грешката – нещо, което би могло да аргументи повтарящи се загуби.

 2

Решението на този проблем от Siemens виждат в дигитализацията на целия цикъл на индустриалните процеси и уреди - от инженеринга, през употребата, до настоящата оптимизация. За задачата е належащо другите етапи да бъдат следени посредством интелигентни технологии за премерване и автоматизация. Затова от софтуерната компания разчитат на голям размер от данни за добиване на верните заключения благодарение на логаритми и статистически модели.

Персонализирана медицина

Персонализираните медикаменти биха могли да създадат резултатите по-предсказуеми и да сведат до най-малко страничните последствия. Тенденцията за преход към персонализирана медицина ще насърчи производството на по-малки серии медикаменти в бъдеще. За индустриалните процеси това значи, че те би трябвало да станат доста по-гъвкави. Ключът към това още веднъж е в дигитализацията и автоматизацията на оборудванията, която би разрешила бърза смяна на рецептите и последователността на процесите, считат още от Siemens, и прибавят, че, изключително във фармацевтичната промишленост, е значимо условията за качество и сериозните параметри да се наблюдават в действително време посредством технология за разбор. Ако зародят отклонения, в бъдеще процесът може да бъде пренастроен с нововъведенията от биолабораторията на Siemens, без да се постанова спиране на интервенцията. Предимството, което дава този метод е, че контролът на качеството не се прави върху крайния артикул, а към този момент е тестван по време на самия развой, като по този метод грешките могат да бъдат избегнати на ранен стадий, безапелационни са от Siemens.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР