Сиамската котка може да живее с лабрадор ретривър или с

...
Сиамската котка може да живее с лабрадор ретривър или с
Коментари Харесай

Може ли сиамската котка да живее с лабрадор?

Сиамската котка може да живее с лабрадор ретривър или с други кучета, само че триумфът на това общуване зависи от характера на самостоятелните животни и метода, по който са възпитани и социализирани.

Сиамските котки и лабрадорите са разнообразни типове животни със свои неповторими темпераменти и държание.

Сиамските котки са известни със своята просветеност, любознание и сензитивност към настроенията на притежателите си. Обичат да бъдат в центъра на вниманието и могат да бъдат много разговорливи.

Лабрадорите, въпреки това, са известни със своята любезност, сила и преданост. Те са дейни кучета, които имат потребност от задоволително физическо упражнение и ментална стимулация.

За сполучливо общуване сред сиамска котка и лабрадор, имайте поради следното:

Въведете ги последователно

Ако котката ви не е имала връзки с куче преди, деликатно запознайте двете приятелчета. Постепенното показване и социализация могат да оказват помощ на котката да се приспособява към съществуването на кучето.

Осигурете безвредно пространство

Предоставете на котката опция да се отдръпне във високи места или в стаи за коте, където кучето не може да доближи. Това й дава чувство за сигурност и надзор, също така ще се почувства в сигурност.

 Отглеждане на лабрадор със сиамска котка

Наградете мечтаното държание

Поощрявайте позитивното взаимоотношение сред двата домашни любимци. Ако ги видите да се допират или играят умерено дружно, ги похвалете и им предоставете премия с цел да стимулирате това положително държание..

Внимавайте за сигнали на стрес

Ако забележите необикновени или отрицателни реакции от страна на котката или кучето, прекратете тяхното взаимоотношение и ги дистанцирайте за известно време. Обръщайте внимание на тяхната връзка и чувства, с цел да избегнете спорове.

И най-после, помнете, че всеки домакински любим е неповторим, и допустимо е да има самостоятелни желания и реакции. Някои сиамски котки и лабрадори се сближават и стават неразделни другари, до момента в който други може да изразят по-малък интерес един към различен.

Постепенната акомодация и добра социализация ще покачат възможностите за сполучливо общуване сред сиамска котка и лабрадор ретривър.

Вижте също:

- Отглеждане на сиамска котка и дете;

- Колко живее сиамската котка;

- Характер на сиамската котка;

- Грижи за сиамска котка;

- Цени и разгласи сиамска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР