Швейцарците гласуваха на референдуми против налагането на забрана на търговските

...
Швейцарците гласуваха на референдуми против налагането на забрана на търговските
Коментари Харесай

Швейцарците отхвърлиха забраната търговските банки да емитират пари

Швейцарците гласоподаваха на референдуми срещу налагането на възбрана на комерсиалните банки да емитират пари и за блокиране на задграничните уеб сайтове за хазартни игри.

На едното допитване към 74 % от участниците отхвърлиха коренен проект за разрешаване само на централната банка да емитира пари, съобщи Ройтерс, като цитира частични планирани резултати на публичната телевизия.

Паричната маса в една стопанска система не се основава само от излъчванията на националната банка, а и от комерсиалните банки, главно посредством кредитирането надалеч над депозитите на жители и компании, с които разполагат.

Привържениците на ограничаването споделят, че то ще направи финансовата система по-сигурна и парите по сметки на жителите ще бъдат предпазени от банкери, които унищожават банките си с неприятно ръководство.

Евентуалното одобрение на проекта щеше да ограничи кредитирането и би означавало радикална смяна на швейцарската финансова система. Безпокойствата за евентуалните опасности за националната стопанска система наподобява са убедили гласоподавателите да отхвърлят предлагането, отбелязва Ройтерс.

На другия референдум, 72 % от швейцарците поддържаха блокирането на достъпа в страната до задгранични уеб сайтове за
хазартни игри и разрешаването единствено на такива, регистрирани в Швейцария, съобщи Франс прес, като се базира на планирани резултати на публичната телевизия.

Новият закон ще е от изгода за швейцарските
казина и лотарии, отбелязва организацията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР