Швейцарското правителство се присъединява към 11-ия пакет санкции на Европейския

...
Швейцарското правителство се присъединява към 11-ия пакет санкции на Европейския
Коментари Харесай

Швейцария се присъединява към 11-ия пакет санкции на ЕС срещу Русия заради войната ѝ в Украйна

Швейцарското държавно управление се причислява към 11-ия пакет наказания на Европейския съюз против Русия поради войната ѝ в Украйна.

Швейцарските управляващи взеха решение през днешния ден новите санкционни ограничения, признати от Европейски Съюз на 23 юни, да влязат в действие за Швейцария по-късно денем.

Швейцария, която не е страна членка на Европейски Съюз, е основен търговски сътрудник на блока и се е присъединявала към всеки един пакет европейски наказания против съветски компании и физически лица от началото на съветската инвазия в Украйна предишния февруари.

Поредният 11-и пакет наказания на Европейски Съюз има за цел да затвори малките врати в досегашния санкционен режим, тъй че артикули, които са от жизненоважно значение за продължаването на съветската инвазия в Украйна, да не доближават до Русия през страни, които търгуват с Европейски Съюз и са запазили предходните се търговски връзки с Москва.

Досегашните няколко пакета наказания на Европейски Съюз засягат банки, компании, пазари и даже част от сензитивния енергиен бранш. Повече от 1000 съветски физически лица са обект на заледяване на активите и забрани за пътешестване.

На 28 юни Швейцария наложи наказания на още над 100 съветски компании и физически лица, откакто Европейски Съюз одобри съответните наказания няколко дни по-рано, и ще приложи останалата част от 11-ия пакет наказания на блока, „ които се отнасят до Швейцария ", още през днешния ден, оповестиха швейцарските управляващи.

Приетите от Швейцария ограничения ще забранят износа на някои „ артикули с двойна приложимост " за още 87 компании, както и на някои типове електронни съставни елементи и прекурсори за химически оръжия, заяви швейцарското държавно управление.

„ Във финансовия бранш съществуващата възбрана за продажба на скъпи бумаги, деноминирани в швейцарски франкове или в публична валута на страна членка на Европейски Съюз, на съветски жители или компании ще бъде разширена ", споделиха швейцарските управляващи и прибавиха: „ Продажбата на скъпи бумаги на съветски жители и компании в този момент към този момент ще бъде неразрешена без значение от типа на валутата, в която са деноминирани ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР