Швейцарският парламент отхвърли пакета от финансови мерки за спасяване на

...
Швейцарският парламент отхвърли пакета от финансови мерки за спасяване на
Коментари Харесай

Швейцарският парламент отхвърли спасителния финансов пакет за Credit Suisse

Швейцарският парламент отхвърли пакета от финансови ограничения за избавяне на на практика банкрутиралата банка Credit Suisse в границите на грандиозните до 109 милиарда швейцарски франка (120,87 милиарда долара), заяви Reuters.

Отказът на парламентаристите да дават финансови гаранции на до неотдавна втората по величина банка в страната Credit Suisse, която от дълго време страда от несигурно ръководство, обаче няма да повлияе на нейното придобиване от най-голямата швейцарска банка UBS. Това е допустимо, защото държавното управление на страната се възползва от така наречен закон за изключителните обстановки и одобри законопроекта за подкрепяне на Credit Suisse, без утвърждението на законодателната власт. Затова вчерашното гласоподаване в Народното събрание по въпроса за " потъналата " банка е по-скоро алегорично, въпреки и многозначително.
 Швейцарската национална банка ще помогне на „ потъващата “ крупна банка Credit Suisse
Швейцарската национална банка ще помогне на „ потъващата “ крупна банка Credit Suisse

Вчера най-големият вложител във втората по величина швейцарска банка отхвърли да й даде ликвидност, и акциите й се сринаха с над 24%

Президентът на Швейцария Ален Берсе по този мотив съобщи, че възможен банкрут на Credit Suisse би имал пагубни последствия както в Швейцария, по този начин и в интернационален проект. Затова се е наложило управляващите да се намесят, с цел да поддържат стабилността на банковата система в страната (а и не само).

Министърът на финансите на Швейцария Карин Келер-Сутер изясни от своя страна, че възможен отвод от спасяването на банката ще изпрати сигнал на интернационалните пазари, че финансовата система на страната към този момент не е толкоз постоянна.
 След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60% Обновена
След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60%

Това разяснява швейцарският министър на финансите

Правителството на Швейцария утвърди проекта за държавна помощ за изкупуването на Credit Suisse в края на март 2023 година Наложи се държавна финансова поддръжка, откакто Credit Suisse беше " на ръба " на срив на акциите и приключване на средства от потребителски сметки. Банката се опита сама да се оправи с проблемите и да вземе заем от Централната банка, само че задълбочаващата се рецесия наложи вземането на по-радикални решения.
 Признание на Швейцарската централна банка: Credit Suise щеше да банкрутира, в случай че не беше
Признание на Швейцарската централна банка: Credit Suise щеше да банкрутира, в случай че не беше " погълната " от UBS

Инвеститорите се събират през днешния ден за годишното Общо заседание на Credit Suisse

Сега швейцарското държавно управление реши да лиши Борда на шефовете на Credit Suisse от още неплатени награди за 2022 година А бонусите на топ мениджърите на първо и второ равнище ще бъдат понижени надлежно с 50% и 25%. Същите ограничения ще се ползват и за наградите, които ще бъдат начислени за 2023 година. Така, общо към 1000 управителни чиновници ще изгубят част от спомагателните си заплащания в размер общо на 50 до 60 милиона швейцарски франка (55,3 до 66,3 милиона долара).
 Прокуратурата на Швейцария проверява сливането на Credit Suisse и UBS Group
Прокуратурата на Швейцария проверява сливането на Credit Suisse и UBS Group

UBS закупи своя съперник за $3,23 милиарда

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР