Швейцарският икономически институт KOF понижи прогнозата си за растеж на

...
Швейцарският икономически институт KOF понижи прогнозата си за растеж на
Коментари Харесай

Икономическият институт KOF понижи прогнозите си за растежа на швейцарската икономика през 2017 година



Швейцарският стопански институт KOF намали прогнозата си за напредък на стопанската система на страната през тази година, цитирайки нейното по-слабото показване през първата половина.

В есенните си стопански прогнози, оповестени в четвъртък, институтът понижи вероятностите за напредък на Брутният вътрешен продукт на Швейцария за 2017 година от 1,3% до 0,8%.

Според " мозъчния концерн " вероятностите за икономическия напредък са много по-мрачни, в сравнение с оценките, направени през юни, като в това време KOF предвижда, че през идващите две години стопанската система на Швейцария ще се снабди с по-добър прогресивен подтик с помощта на солидната световна стопанска система.

С оглед на това прогнозата за растежа на Брутният вътрешен продукт за 2018-а година беше ревизиран леко нагоре до 2,2% от 2,1%, като за 2019-а година организацията чака стопански напредък от 1,9 на 100.

Възстановяването на пазара на труда и повишението на цените обаче ще остане релативно постепенно. След слаб напредък с 0,3%, заетостта на цялостно работно време ще нарасне с 0,8% през 2018-а и през 2019-а година, предвижда KOF.

Швейцарският стопански институт също по този начин чака потребителските цени (инфлацията) да набъбнат леко през идващите години, повишавайки се с 0,4% през тази и през 2018-а година и с 0,5% през 2019-а година.

Според KOF дълготрайните лихвени проценти ще стартират да се покачват постепенно от идната година, само че краткосрочните лихви ще могат да бъдат увеличени, единствено в случай че съответният евро лихвен % бъде нараснал от страна на Европейската централна банка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР