Швейцарският фармацевтичен гигант Roche заяви, че планира да провери дали

...
Швейцарският фармацевтичен гигант Roche заяви, че планира да провери дали
Коментари Харесай

Roche и Gilead пробват общ коктейл с лекарства срещу COVID-19

Швейцарският фармацевтичен колос Roche съобщи, че възнамерява да ревизира дали композиция от нейното лекарство за артрит Тоцилизумаб и антивирусното лекарство Ремдисивир на Gilead може дейно да лекуват тежки случаи на COVID-19.

Roche разгласи, че са обединили старания с Gilead за световно клинично тестване фаза III, оценяващо сигурността и ефикасността на използването на Тоцилизумаб - продава се под марките Actemra и RoAcemtra - комбинирано с Ремдесивир при приети в болница пациенти с тежка COVID-19 пневмония .

Клиничните проби би трябвало да стартират при започване на юни с почти 450 пациенти в Съединени американски щати, Канада и Европа, съобщи Roche и добави, че изследването ще оцени успеваемостта на медикаментите спрямо плацебо.

" Вярваме, че комбинирането на антивирусен с имунен модулатор евентуално би могло да бъде ефикасен метод за лекуване на пациенти с тежко заболяване ", се споделя в изказване на Леви Гарауей, основен медицински шеф на Roche и началник на световните разработки на артикули.

" Радваме се да си партнираме с Gilead, с цел да определим дали комбинирането на тези медикаменти евентуално може да помогне на повече пациенти в тази пандемия ".

Голямо американско изследване, оповестено предходната седмица, демонстрира, че Ремедесивир, в началото създаден против Ебола, оказва помощ на тежко заболели пациенти с COVID-19, които се нуждаят от спомагателен О2, и форсира тяхното възобновяване.

Съединените щати и Япония към този момент позволиха незабавната приложимост на лекарството, а Европа обмисля да ги последва.

Продължаващо френско изследване в това време сподели, че Тоцилизумаб, постоянно употребен за лекуване на ревматоиден артрит, може да помогне за попречване на рисково инфектиране при тежко заболели от новия ковид.

Изследователите считат, че лекарството би могло да помогне за унищожаване на положение на нараснал имунен отговор , известно като цитокинова стихия - когато реакцията към непознато тяло като болест или химикал основава остро инфектиране.

Roche разяснява, че крайните резултати от тези проби се чакат през идващите месеци .
 Англия утвърди първото лекарство за лекуване на Covid-19
Англия утвърди първото лекарство за лекуване на Covid-19

Ремдесивирът може да редуцира интервала на възобновяване на пациенти с ковид с четири дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР