Швейцарските здравни власти уведомиха кантоните, че могат да намалят от

...
Швейцарските здравни власти уведомиха кантоните, че могат да намалят от
Коментари Харесай

Швейцария съкрати от 10 на 7 дни карантината за контактували със заразен

Швейцарските здравни управляващи уведомиха кантоните, че могат да понижат от 10 на 7 дни периода на карантината за хора, контактували със инфектирани, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Федералната работа по публично опазване на здравето означи в нови рекомендации, че се надява по този начин да прекъсне вероятното предаване на болестта и да изравни епидемиологичната крива, като в същото време ограничи въздействието на карантинните ограничения върху обществото.

Съкратената карантина се отнася за хора, които живеят дружно или са били в непосредствен контакт с човек, дал позитивен резултат при тест за коронавирус. Няма да е нужна самоизолация, в случай че тези хора са си сложили последна доза ваксина или са преболедували коронавирус преди не повече от 4 месеца. Карантината обаче ще важи за тези, които са се ваксинирали преди повече от 4 месеца.

Швейцария, с население от към 8,6 милиона души, е записала близо 11 800 смъртни случая, свързани с КОВИД-19, от началото на пандемията, което ще рече близо 136 умряли на 100 000 поданици. Изцяло имунизираните в страната са към 67 %.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР