Швейцарската футболистка Алиша Леман, която в момента играе за италианския

...
Швейцарската футболистка Алиша Леман, която в момента играе за италианския
Коментари Харесай

Футболистка избухна срещу неравното заплащане между половете: Аз и приятелят ми правим едно и също, а той печели 100 хил. пъти повече от мен

Швейцарската футболистка Алиша Леман, която сега играе за италианския гранд Ювентус, показа мнението си за неравенството в заплащането сред мъжете и дамите в професионалния футбол.

В изявление за вестник „ Газета делло Спорт “ Леман изрази разочарованието си от към момента икономическите разлики сред половете в спорта.

„ Вършим безусловно същата работа, а той (приятелят ѝ Дъглас Луис, който също играе за Ювентус, б.р.) печели 100 000 пъти повече от мен “, уточни Леман.

По думите ѝ това неравноправие в заплащането не е единствено въпрос на икономическа позиция, само че и битка сред половете.

Това е нещо, което ме визира, тъй като съм жена. Остава още доста дълъг път да се извърви и евентуално в никакъв случай няма доживеем тъждество в заплащането, само че би трябвало да имаме мощна воля, с цел да променим картинката, добави тя и посочи, че това няма по какъв начин да се реализира, в случай че всички заинтригувани страни не решат да подхващат нещо по въпроса.

25-годишната Леман, която дефинира себе си за бисексуална, разяснява и персоналния си живот. Въпреки известността си, тя акцентира, че води напълно елементарен живот и гледа да стои настрани от светлините на прожекторите за разлика от множеството световноизвестни спортисти.

„ Не се изживявам като звезда, както множеството си фантазират. Прибирам се у дома, сготвям и върша всичко, което прави всяка друга “, добави Леман.

A post shared by Alisha Lehmann (@alishalehmann7)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР