Швейцарската фармацевтична компания Roche постигна споразумение за купуването на американската

...
Швейцарската фармацевтична компания Roche постигна споразумение за купуването на американската
Коментари Харесай

Шейцарският фармацевтичен гигант Roche купува американска компания за 2,7 милиарда долара

Швейцарската фармацевтична компания Roche реализира съглашение за пазаруването на американската биотехнологична компания Carmot Therapeutics, която е профилирана в създаването на медикаменти за диабет и затлъстяване. Сделката се прави оценка на $2,7 милиарда От Roche прецизират, че акционерите на Carmot Therapeutics ще получат до спомагателни $400 млн., когато договорката доближи избрани стадии.

Очаква се договорката да завърши през първото тримесечие на 2024 година В резултат на това Roche ще има достъп до портфолиото от клинични и предклинични активи на Carmot Therapeutics. Разработките на американската компания включват медикаменти за подкожно и перорално приложение, предопределени за лекуване на затлъстяване при пациенти със или без диабет. Медицинският шеф на Roche Леви Гарауей изключително означи високия капацитет на препарата CT-388, който е в развой на клинични изпитвания. Carmot Therapeutics е частна компания със седалище в Бъркли, Калифорния. Тя подаде заявление за първично обществено предложение на акции предишния месец.

Това е втората огромна договорка на Roche за пазаруване на биотехнологични активи през последния месец и половина. В края на октомври швейцарската компания се споразумя с Roivant Sciences и Pfizer да купи взаимното им дружество Telavant Holdings. Roche ще заплати 7,1 милиарда $ авансово и още 150 милиона $ в близко бъдеще като значими заплащания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР