Швейцарската банка UBS направи възходяща ревизия на своите прогнози за

...
Швейцарската банка UBS направи възходяща ревизия на своите прогнози за
Коментари Харесай

Банка UBS повиши прогнозите си за нивата на еврото и на британската лира спрямо щатския долар



Швейцарската банка UBS направи възходяща проверка на своите прогнози за това какъв брой доста ще нарастне еврото по отношение на щатския $, като съобщи в четвъртък, че към този момент чака единната европейска валута да се търгува към 1,30 $ до края на 2018-а година, защото участниците на финансовите пазари залагат на по-силен световен стопански напредък, предава организация Ройтерс.

Преди време огромната капиталова банка очакваше, че еврото ще завърши актуалната година на равнище от 1,25 щатски $, само че в това време единната европейска валута съумя да нарастне за малко над този предел още на 25-и януари 2018-а, достигайки тригодишен връх от 1,2537 $ (най-скъпо евро от декември 2014-а година насам).

Банката също по този начин направи възходяща проверка и на прогнозите си за доходността на водещите държавни облигации. UBS допуска, че доходността на 10-годишните облигации на Германия ще доближи 1% до края на 2018-а година спрямо предишна прогноза от 0,9% и сегашни равнища на търговия към 0,71%.

С оглед на солидния стопански напредък в световен проект и в частност на представянето на американската стопанска система, швейцарската банка предвижда повишаване на доходността на 10-годишните държавни облигации на Съединени американски щати към 2,9% до края на годината при предходна оценка за рентабилност към 2,7%. Трябва да се има поради, че по-рано през днешния ден доходността на дълготрайните американски облигации съумя да нарасне за малко над психическата преграда от 2,75% за пръв път от 2014-а година насам.

Това, което ни изненада, е скоростта на придвижванията на финансовите пазари. Тази изключително висока скорост е вследствие на мощният прогресивен подтик на икономическия напредък с помощта на към момента разхлабените финансови условия (на по-ниските лихвени ставки). На фона на този подтик в растежа, нашият екип от икономисти преразгледа своите последни прогнози, означават стратезите на UBS.

                                                                                                Таблица с новите и (старите) прогнози на UBS

 Снимка

Швейцарската банка също по този начин чака, че английската лира ще завършва актуалната година на равнище към 1,37 $ спрямо предишна прогноза за по-скромно повишаване на паунда към 1,3200 равнището. Трябва обаче да се означи, че даже повишена, новата прогноза е надалеч под настоящите равнища на търговия на английската лира към 1,4200 щатски $ и откакто към края на януари паундът даже нарастна за малко до 19-месечен връх от 1,4345 $ - най-високо негово равнище от 24-ти юни 2016-а година, когато стана ясно, че британците са дали своят вот за излизане от Европейския съюз на извършения ден по-рано значим референдум в Обединеното кралство.

USB към този момент залага и на по-ниски равнища на $ по отношение на японската валута, прогнозирайки, че зелените пари ще се търгуват в края на годината към 117,00 йени при предходни упования за повишаване на $ към 122,00 равнището и настоящи равнища на търговия малко под 110,00 йени.

Швейцарската банка направи възходяща проверка на своите прогнози за равнищата на еврото и на английската лира по отношение на $ и за 2019-а година, очаквайки двете водещи европейски валути да се търгува следващата година към 1,3500 $ (спрямо предишна оценка за равнища на търговия към 1,30 долара).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР